Ez vajon lehetséges?
Van egy autóm, ami az édesapám nevén van teljesen. (Én még tanulok, könnyebb így fizetni a biztosítást). A minap lehet beleszaladtam egy traffipaxba. Az lenne a kérdésem, hogy mivel én voltam az autóval, nem lehet-e átruházni valahogy a büntető pontokat az én nevemre? Nem annyira szerencsés, ha ő kapja meg, hiszen sofőr a munkája.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!
19/L

Ez csak akkor müködik, ha megállításos sebesség mérés van. Akkor te kaptad volna a pontokat.
Írjátok kölcsönadási szerződést, akkor lehet arra hivatkozni, hogy nem ő vezetett.

#2 igazad van. Aki pályán 7.5t+ teherautóval előz egy 60km/h val haladót nappal az tényleg nem való az utakra, ugyanis a sofőröknek ebből jön össze a legtöbb pont.
Még szerencse, hogy a büntetőfékező leszorítós autósok nem kapnak pontokat, annyira szerencse.
Kérdező. Nem kap senki pontot csak csekk jön, be kell fizetni és semmi követzezmény.

#7: Csak nem magadra ismertél?
AKinek összejön a jogsi elvételhez szükséges pontmennyiség, az már nem a néha-néha benézek valamit, vagy néha-néha leszarom ki mit gondol és azt csinálok, amit akarok kategória. Olyan szinten béka segge alatt van az ellenőrzés és a büntetésosztás színvonala (leszámítva a traffipaxozást), hogy aki összegyűjt ennyi pontot az notórius szabályszegő és nem való az utakra.

#8 , nekem egyetlen bírságom volt. A házam előtt megbüntettek mert nem vettem parkolójegyet.
Csupán csak igazságtalannak érzem a pontrendszert, egy cserbenhagyás 8 pont pl. igazságos? Lezúzom a kocsid, elmegyek, megkerülök és megúszom ennyivel. De ha pályán előzök kamionnal 3 pont.

Ha felvétel alapján küldenek sebességtúllépés miatti közigazgatási bírságot, azt az objektív felelősség alapján az üzembentartó kapja. Mivel ilyenkor nem állapítják meg, hogy ki vezetett, előéleti pontot (~büntetőpontot~) nem kap. A pénzbírságot meg úgy intézitek egymás közt, ahogy tudjátok, akarjátok.
Úgy van, ahogy a 7-es válaszoló írta: „Nem kap senki pontot csak csekk jön, be kell fizetni és semmi követzezmény.”
Balgaság lenne azon erőlködni, hogy bizonyítsátok, hogy nem ő vezetett, mert ha sikerül, akkor te viszont kapnál előéleti pontot, mert megállapításra kerülne, hogy ki vezetett. Ehhez kell, arra az időszakra vonatkozó teljes bizonyító erejű magánokiratot, a közúti közlekedési törvény 21/A. § (4) bekezdése szerinti adatokkal, arról, hogy ki kinek a használatába adta a járművet. Ezt kéne édesapádnak felhasználni. Ha jó nektek, hogy mégis legyen valakinek előéleti pontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!