Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Érdemes lenne kifizetnem a...

Érdemes lenne kifizetnem a biztosítónak az okozott kárt?

Figyelt kérdés

Nekimentem egy autónak, eddig B3-ban voltam, augusztusban van a forduló, akkor kerültem volna B4-be.Ezzel a B3-al balesetmentesen 76 ezer forint volt az éves.

Most jött a biztosítótól a papír, hogy 45 ezer forintot fizettek, és hogy ha megtérítem nekik a kárt akkor marad a bónuszom.

A baleset után csináltam egy kalkulációt B1-el, úgy mintha korábban járna le a biztosításom mint valójában lejár, ill hogy ugye hogy kárt okoztam.Ez nyilván nem pontos kalkuláció, de a legolcsóbb ajánlat is 120 ezer forint volt évesnek.

Így arra jutottam, hogy apukám lesz az autó üzembentartója, neki 50 ezerre jönne ki a biztosítás évente, meg ugye 20-as az üzembentartói, tehát 70-be állnék meg egy évre.

Most igazából nem tudom, hogy ha marad a B3 és megtérítem a kárt akkor hogy jövök ki.

Hogy mennyire éri meg kifizetni a kárt arról inkább csak a biztosítók tájékoztatóit találtam, de hogy az életben ez megéri e arról keveset.

Viszont abból amit találtam azt szűrtem le hogy nem biztos,hogy megéri, mert hogy pótdíjaznak, meg ugyan úgy emelnek valamennyit, úgyhogy nem tudom.

A lényeg, hogy apukám nevével 70 ezerre jönne ki az éves, és gondolom ha marad a B3 akkor sem fogok jobban járni, meg ugye kifizetem a 45-öt, úgyhogy elvileg deficites, bár azért nem lenne rossz megtartani sem a bónuszom, nem tudom mi lehet a legjobb megoldás?

(Ha meg 5 évig apukám nevén marad a kocsi, és esetleg újra a nevemre íratnám tudom, hogy B0-ból indulok, csak akkor meg úgyis olcsóbb lesz a biztosításom mert 5 évvel régebbi a jogosítványom)

2020. ápr. 23. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell túlgondolni, egy ilyen lehetőséget kár kihagyni, térítsd meg a kárt. Nem nagy összeg, kár vele variálni!

Mi megszívtuk 3 éve. Koccantunk, mi hibánk volt, kötelezőre fizetett a boztosító, ha jól rémlik 300 ezer körül. A 80 ezres éves biztosítási díjat 210 ezerre emelték, évfordulós biztosító váltáskor sikerült egy 150 ezres ajánlatot elfogadnunk, és most is annyi az éves díj.

2020. ápr. 23. 19:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Érdemes. Nekünk konkrétan feleségem nevén lévő kocsival B2-nél volt egy baleset, 36 ezerről 169 ezerre emelték a következő évre a díjat. Ha átvitte volna máshová, 110-ig lement volna, de inkább átirattul a nevemre, én is A0-n vagyok, de a biztosító nem csak a bónuszt veszi figyelembe, hanem az elmúlt 2 év balesetét is, így nekem tiszta lappal csak 55 ezer lett.
2020. ápr. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!