Gyárilag lassú járművet vissza lehet helyezni úgy a forgalomba hogy nincs semmi papírja?
Ha nem lassú járműről lenne szó akkor reménytelen, viszont így nem teljesen az. Amit jó lenne tudni, hogy volt-e valaha forgalomban és hozzávetőlegesen mikor.
A járművek forgalomba helyezése és ideiglenes
forgalomban tartása a 326/2011. (XII.28) Korm. rendelet szabályozza.
Nevezetesen a 46.§. (7) bekezdés:
) A lassú jármű, a lassú jármű pótkocsija vagy a mezőgazdasági vontató forgalomba helyezésére irányuló kérelem elbírálása során a jármű tulajdonjogának hitelt érdemlő igazolása hiányában a származás-ellenőrzés elvégzése, valamint törzskönyv kiadása nélkül a forgalmi engedély és a rendszámtábla kiadható az üzemben tartó járműnyilvántartásba történő egyidejű bejegyzésével, feltéve, hogy a jármű magyarországi gyártására, vagy behozatalára 1999. január 1-jét megelőzően került sor, és a forgalomba helyezést kezdeményező ügyfél birtokába kerülése igazolt.
"és a forgalomba helyezést kezdeményező ügyfél birtokába kerülése igazolt"
Minden papír nélkül, továbbra is kizárt.
Ha már előkerested a jogszabályt, legalább elolvashattad volna.
Elolvastam. Ha 1999 óta nem volt forgalomban, akkor nem létezik a nyilvántartásban. Ilyenkor elég egy 1999-nél régebbi adásvételi. Ezzel kérhetsz rá rendszámot és forgalmit. (Ilyenkor csak üzemben tartó ként kerül be, ezért törzskönyve sem lesz)
Csupán kell egy 1999 előtti adásvételi, de ott az eladó felet nem fogják ellenőrizni.
Nézz utánna. Ezt CSAK lassú járművel lehet megtenni.
Értem én hogy miről beszélsz, de a minden papír nélküli az azt jelenti, hogy egy 1999-nél régebbi adásvételi sincs róla.
"Csupán kell egy 1999 előtti adásvételi, de ott az eladó felet nem fogják ellenőrizni."
Én nem biztatnám okirat hamisításra a kérdezőt.
El tudod rakni emlékbe.
Még az új gyártásúakon is van, csak más számokkal.
Restaurálhatod, de utána max. egy gyűjtőnek tudod eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!