Van olyan eset, hogy nem betét lapozunk?
Ma nekem koccant egy autó hátulról.Az én autóm vonóhorgos, neki kilyukadt a hűtője plusz széttört a lökhárítója.Az én kocsimon csak a festék látszott az is csak a vonóhorog tetején.
Átnéztem a kocsit, aztán mondtam hogy hagyjuk, és mentem tovább.
Az ismerőseim egy része szerint betétlap kellett volna.
Nem tudom a biztosító mit szólt volna ha meglátja a festéket, talán kiírta volna újrafújásra?!
Igazság szerint egyszer én is nekigurultam egy Suzukinak, igaz ott még festék folt sem maradt, ő azt mondta hogy hagyjuk, úgyhogy gondoltam itt a karma, akkor én is elengedem.
Kérdés, hogy ti mennyire lennétek elnézőek?Esetleg egy indoklást is jöhet hogy miért igen és miért nem.
Ha neked nem lett károd, ő pedig nem igényli a betétlapot, akkor nem kell. Így olyan, mintha meg sem történt volna, csak megy mindenki a dolgára.
Nekünk kétszer volt kisebb koccanásunk, a vétkes fél leadta a nevét, számát, hogyha mégis van valami, akkor el lehessen érni. Egyiknél sem álltunk 3 percnél tovább.
Ilyen esetben minek a betétlap?
Neked nem lett károd, a vétkes fél meg úgyis maga fizeti a javítás költségét.
Mit kezdenél a betétlappal? a biztosítási ügynök is csak a szemöldökét húzná össze, hogy ennyi sérülés miatt írjon dokumentációt.
Megy mindenki a dolgára, a vétkes magának okozott kárt.
A vonóhoroggal az a baj, hogy az fúzásra lett kitaállva, nem ütközéselnyelésre. A lökhárítóban van energiaelnyelő betét, van ami törjön a vonóhorognál nincs.
A vonógorog simán átadja az ütközési energiát a kasztninak és a bekötési pontoknál akár deformálódhat is a kasztni. Ez kívülről szemmel nem látszik,de felemelve már érhet meglepetés. Ha esetleg és akkor a betétlap hiányában gyakorlatilag lemondtál mindenféle kártérítésről..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!