Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nem lett fizetve a biztosítás?...

Nem lett fizetve a biztosítás? Többi lent

Figyelt kérdés
Az a helyzet kaptunk párommal egy autót melyet aposom szerzett lényegtelen hogy. Párom nevére került majd úgy volt hogy aposom fizeti a biztosítást meg is lett kötve minden kiraly volt a mai napig amíg le nem kérdeztem szufon és kiderült hogy nincs is rajta biztosítás mert nem lett fizetve ma felhívtuk az uniont és a nyakunkba kaptunk egy 60ezres csekket meg 12 ezret meg egy 15ezres negyedévest mert november 16 óta nem lett fizetve és onnantól kezdve 610forintos napi díjat számoltak fel ebből lett a 60ezer muszáj kifizetni vagy nem éri meg jogi útra terelni és inkább fizessük ki csendben és utána minden oké? Az a legszomorúbb hogy az egészről nem tudtunk és aposom használta a kocsit úgy hogy nem volt rajta biztosítás lehet valami baja belőle a páromnak ha esetleg lefotózták? Vagy megigazoltatták? Mert szeret gyorshajtani sajnos ...nekem meg 1 hét múlva küldik a jogsit és jó lenne mihamarabb vezetni.

2020. márc. 9. 18:16
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Azért mondom hogy nem tudtunk róla mert mi abba a tudatban voltunk hogy fizeti....
2020. márc. 9. 18:23
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

Nincs rá semmi jogalapotok, hogy ne fizessetek. Ki kell fizetni.

Más bajotok nem lesz a későbbiekben.

Rendőr kérhette volna az igazolást a befizetésről, de nem mindig szokták.

Biztosító nem értesített a tulajt (férjedet), hogy elmaradás van?

Annak azért utánajárnék, hogy miért nem.

2020. márc. 9. 18:46
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
párod adja el az autót, biztosítás lemond, aztán legközeebb a te nevedre vegyetek
2020. márc. 9. 19:08
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
pontosabban lemondani már nem kell, hisz megszűnt
2020. márc. 9. 19:13
 5/19 anonim ***** válasza:
33%

"Az a helyzet kaptunk párommal egy autót melyet aposom szerzett lényegtelen hogy."

Nem lényegtelen, és nem kaptátok (ilyen megfogalmazás nincs), valamilyen szerződésnek lennie kell. Adásvételi, ajándékozási, hagyatéki, bármi...

Különben nem került volna a párod nevére.

Innentől kezdve pedig viselni kell a következményeket. Nincs kibúvó.

A többit beszéld meg apóssal.

2020. márc. 9. 19:21
 6/19 A kérdező kommentje:
Nyilván volt adásvételi
2020. márc. 9. 20:05
 7/19 anonim ***** válasza:
9%
És akkor melyik részét nem érted az előző válaszomnak?
2020. márc. 9. 20:19
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Az elején megbeszéltétek, hogy a biztosítást az apósod fogja fizetni? Bár az lényegtelen, hogy csak elfelejtette, vagy direkt nem foglalkozott vele, nektek ki kell fizetni, amit kér a biztosító. Ezért a legegyszerűbb, ha minden egy ember nevén van. Mondjuk én is kaptam az autómat az apámtól, nem volt semmi adásvételi, csak egy slusszkulcs odaadás, tehát az ő neve szerepel a forgalmiban, ő fizeti a biztosítást, nekem jogilag semmi közöm a kocsihoz, mégis csak én használom. Nyilván anyagi okok miatt szoktak ilyet csinálni, nekem pl. ötször annyi lenne a biztosítás, mint neki.
2020. márc. 9. 20:21
 9/19 A kérdező kommentje:
Na és akkor most segítsen valaki. Elutaltam a kezdő 12 ezres összeget de az unión oldala azt írja idő túllépés miatt elutasította nem tudom ez mit jelent de most se pénz se biztosítás valaki?
2020. márc. 9. 20:40
 10/19 anonim ***** válasza:
53%

[link]

"Bankkártyás fizetés

Milyen esetekben lehet sikertelen egy tranzakció?

...

Kapcsolati jellegű hiba:

A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal.

Kérjük, próbálja meg újra.

A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt.

Kérjük, próbálja meg újra."

Ha a bank oldaláról már lefoglalták a pénzt, azt ilyenkor néhány munkanapon belül jóvá szokták írni.

Ha mégsem, beszélj a bankoddal.

2020. márc. 9. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!