Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jól emlékszem, hogy ha nem...

Jól emlékszem, hogy ha nem akarok biztosítót váltani, akkkr semmi külön teendőm nincs?

Figyelt kérdés
Már tudom a következő évre a díjat, ami megfelel nekem. Kell bármit csinálnom, vagy csak befizetnem, amikor kapom az értesítést. Mikor jön ez az értesítés kb? Április 4 az évforduló
2020. febr. 28. 16:19
 1/5 anonim válasza:
100%
Nem kell semmit sem tenned. Csak fizess!
2020. febr. 28. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem váltassz, semmire nem kell reagálnod.

A régi biztosító küldi majd az új csekket.

2020. febr. 28. 17:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszike. Így emlékeztem én is, de biztosra akartam menni
2020. febr. 28. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[Mikor jön ez az értesítés kb? Április 4 az évforduló]

Ha április 4. az évforduló, akkor az a nap a fizetési gyakoriság szerinti díj esedékességének a napja.

De, a díj megfizetésére van 60 nap türelmi idő, azalatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége (él a biztosítás). A türelmi időn belüli megfizetés úgy minősül, mintha az esedékesség napján meg lett volna fizetve.

Elkapkodni nem szokta a biztosító. Főként azért, mert a közölt díj csak akkor érvényes - ez szerepel is a díjértesítőben -, ha az évfordulóig nem lesz káreseményed. Kívánom, hogy ne legyen, a biztosító is ezt reméli, mert akkor csak beszedi a díjat, és nem kell a károsultnak fizetnie. De, biztosan nem tudhatja. Úgyhogy meg szokták várni az évfordulót, az a biztos.

Várhatóan csak az évforduló után küldenek csekket, illetve, ha csoportos beszedéssel fizeted, akkor csak az évforduló után vonatják le a számládról. Én, csoportos beszedéssel fizetem, 30-35 nappal az esedékesség után szokták beszedni a díjat; pedig akkor tehetik, mikor akarják.

2020. febr. 29. 03:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kimeritő választ, mindent értek :)
2020. febr. 29. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!