Átírás előtt elveszett a forgalmi. Hogyan tovább?
Röviden, tömören: vettem egy autót, megvan minden (eredetvizsga, biztosítás, stb), a forgalmi azonban elveszett, valószínűleg kiesett a zsebemből.
Hogyan irathatom át ilyen esetben? Minden más megvan, törzskönyv is. A forgalmiról szkennelt másolat megvan, ami a biztosításhoz kellett.
Az okmányirodában kérdezd meg, az ottani ügyintézőn múlik.
Az is lehrt, hogy megtalaltak a forgalmit, es leadták a hivatalban, de a lényeg úgyis az lesz, amit az ügyintéző mond.
A sikeres átíráshoz szükség van az adásvételi szerződésre, egy 60 napnál nem régebbi eredetiségvizsgálatot igazoló okmányra, a leendő tulajdonos által megkötött kötelező felelősségbiztosításra és a jármű törzskönyvére. Ezen felül érvényes műszaki vizsgával kell rendelkezzen a jármű ahhoz, hogy az új forgalmi engedélyt ki tudják állítani.
Szerintem a rendszerből le tudják kérni és adnak új forgalmit. Egyébként is újat adnának.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Elfelejtettem megírni, de gond nélkül átírták az autót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!