Koccanás után kárbejelentés?
Alkalmazott valami kényszert, hogy elfogadja a 10 ezret? Ha nem, akkor az illető csak élt a hülyének levés állampolgári jogával.
Jártam így én is, valaki benézte a mackósajtot, és telibe talált a hátsó tengelynél. Látszólag csak egy horpadás, még a festék sem jött le, na jó, egy elem kihorpasztás, fényezés, egyezzünk ki 30-ban. Azzal a feltétellel, hogy azonnal viszem egy kárfelvételre is alkalmas szakemberhez, és ha nem csak egy horpadás, visszamegyek papírozni.
Milyen jól tettem: a nagy csattot a tengely kapta, gyanús volt hogy a másik autó elejét lebontotta, elfolyt a hűtővíz. A tengely elhajlott kiflibe pár centivel, a horpadt elem mögött minden elment, a fél hátulját cserélték, csak a csomagtérajtó nem sérült. A végén épp megállt GTK alatt 300 ezernél (egy 15 éves autóról volt szó).
Sosem szabad első látásra belemenni az egyösszegű kártárítésbe, ha a kis sérülés egy nagy csattanás miatt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!