Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon tetszenek a keleti...

Nagyon tetszenek a keleti autók első autónak vennék olyat milyet ajánlotok?

Figyelt kérdés
Friss jogsis vagyok 21/F

2019. júl. 22. 19:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
62%
#10 Ha olvasod a kulcsszavakat, akkor láthatod, hogy a Swift meg sem fordult a fejében. Nem is egy kategória ezekkel az autókkal. Vagy egyszerűen divat, minden autóválasztós kérdéshez odaírni, hogy vegyélezresswiftet?
2019. júl. 23. 18:00
 12/26 anonim ***** válasza:
Lada jó lehet, esetleg egy skoda 120l. Nekem polskim van, én elvagyok.
2019. júl. 24. 21:51
 13/26 A kérdező kommentje:
És te napi használatos autónak használod a polskit?
2019. júl. 24. 22:26
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
Vegyél egy Swiftet, az is keleti......
2019. júl. 25. 12:07
 15/26 anonim ***** válasza:
48%

Meg a Daewoo Matiz is keleti, csak éppen nem ez volt a kérdés.

Én is a Ladára voksolok, ha már mindenképpen szoci autó kell. Az még most is viszonylag gyakori és talán még találni szerelőt aki ért hozzá. Akadnak vele gondok, de hülyeség, hogy olyan megbízhatatlan, hogy rettegni kéne tőle. A rozsdára viszont tényleg érdemes figyelni. Ha kifogsz egy rozsdamenteset, kapásból vidd el egy alváz és üregvédelemre. Ha jól megcsinálják, néhány évig talán nem kell annyira rettegni a rozsdától.

2019. júl. 25. 13:09
 16/26 anonim ***** válasza:

De egyáltalán 21 évesen mit akar autózni? Ha szociautóban gondolkodik, nyilván nem mindennapi használatra keres egy megbízható autót...

Hanem csak néha el akarna menni autókázni... hogy akkor is lerobbanjon alatta a kiöregedett, veszélyes, többnyire megbízhatatlan szoci technika.

Feltehetőleg nem ért az autókhoz a kérdező, tehát kb havonta hurcolászná szerelőhöz. Ami "kicsit" drága azért!

Vagyis heti 2-3 autókázásért szerintem nem éri meg egy vén vasat venni, hogy aztán százezreket lehessen rá locsolni. Na meg ha fiatal vagy, rengeteg a kötelező, ráadásul fiatal fiú... 150K alatt nem állsz meg! De 150 ropiért többnyire csak a gagyi biztosítók vállalnak el, aminek jobb hírneve van, az egy vagyon.

Akkor még ott van az is, hogy egy 25-30 éves autót teljesen más vezetni, mint amin pl tanultál kérdező.

Habár bele lehet jönni, de azért a mai forgalmi ritmusban, egy kezdő sofőr, nulla rutinnal... Hát, azért jól jön a szervó, ABS, ESP, szervófék, gyűrődőzónák, védelmi elektronikák, automata szivató, elektronikus gyújtás, légzsák(ok), stb...

Ha annyira kell autó, pl egy régi G Astra is tudja ezeket.

Ha mindezek ellenére még mindig szoci kocsit szeretnél és tudatában vagy az összes hátrányának (vagyis nem fogsz csalódni), akkor vegyél egy Ladát! Igen, a Lada mondhatni a legjobb a vasfüggöny mögötti autók közül.

Lada 2105/2107/2104 (1.3, 1.5); Lada Samara (1.3, 1.5, az 1.1 gyenge) még mindennapi használatra is alkalmas lehet, bár szeretik a benzint! :D Torkosak. Mondjuk a Szamár kevésbé.

Persze nem csak Lada van.

Pl Wartburg 1.3: alapból jó autó lehetne, a motor VW konszern, de a váltót már az oszik építették... Probléma van a karburátorral is.

Skoda Favoritnak volt még nagyobb sikere... De arról kérdezz másokat.

Ilyen kétütemű pöfögőket meg inkább ne vegyél... Környezetszennyezőek, ezért számíthatsz arra, hogy valamikor kitilják/korlátozzák őket.

Mai forgalomra nem alkalmasak.

Persze ha csak hobbira/ritkább használatra vennéd és értesz hozzá, nyugodtan vegyél olyan autót, ami tetszik (és megengedheted magadnak ;))! De a kérdésedből nem ez jön le bocsi.

2019. júl. 25. 14:01
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
6 éve vettem meg az első autómat, egy 2101-es Lada-t. 450 ezerbe került, plusz még vagy 200 ezret ráköltöttem, hogy teljesen jó állapotú legyen. Azóta kicsit több mint 90 ezer kilométert beletettem, olajcserén és pár apróságon kívül semmihez sem kellett hozzányúlni rajta. Nem értek egyet azokkal, akik azt állítják hogy nem megbízható. Annyira egyszerű konstrukció, hogy nincs mi elromoljon rajta. Egy necces része van szerintem: a lengőkarszilentek. Nem lehet jó minőségűt kapni. Amikor megvettem akkor azokat kapásból kicseréltettem rajta, 2 ezer kilométert bírtak és mindegyik szétporlott, pedig újak voltak. Sikerült szereznem egy közel 30 éves szettet, ami azóta is bírja még. Egy jó karbival meg a fogyasztás sem vészes. Nekem most egy Solex van rajta (valamelyik 2105-öst szerelték ilyennel), átlagban 7,4 literrel járok vele.
2019. júl. 25. 15:02
 18/26 A kérdező kommentje:
#17 az uzembent tartó fater lenne nem én és fater tud autót szerelni szóval ezekkel számoltam
2019. júl. 25. 17:50
 19/26 anonim ***** válasza:
Igen, naponta járok melóba/vásárolni a kispókkal. Utóbbi 3 évben alig kellett cserélnem valamit az égőken, gyertyákon, olajon kívűl. Most tervezek egy kipufogót alá venni, aztán futóművet alá. Nem mintha a mostani nem lenne még jó, de inkább most mint mikor már kéne.
2019. aug. 4. 12:22
 20/26 anonim ***** válasza:
Kezdj egy biciklivel
2019. aug. 4. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!