Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak miket ajánlanátok?

Első autónak miket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, most szereztem meg a jogsim. Kb semmit nem tudok az autókról, viszont nem sokára szükségem lesz rá, mert az iskola tőlem 75 km-re van. Nincs konkrét kiszerelték, csak paraméreteim. Tehát viszonylag kis autót szeretnék aminek nincs kifejezetten "doboz" formája. Illetve ne fogyasszon sokat és ne kelljen havonta szervizelni. Az is fő szempont, hogy legyen biztonságos. 2 autó ami nem jöhet szóba az a Suzuki és a Fiat Multipla.

2019. júl. 21. 12:49
1 2 3
 11/23 Barnabas333 ***** válasza:
Én egy öreg Nissan kombival tapasztaltam ki az elő vezetési évemet. Neked is valamilyen kombit ajánlok, kis kocsival nem vagy nagy biztonságban ha karambol lenne.
2019. júl. 24. 12:54
 12/23 anonim ***** válasza:
47%
Ja, vegyen kombit, mikor semmi szüksége rá. Egy vasaló swiftnek is egész jó töréstesztje van, de, hogy mást ne mondjak tk-s Bravából szálltam ki egy karcolás nélkül. 17 évesen ne akarjon már kocsival suliba járni.
2019. júl. 24. 19:06
 13/23 anonim ***** válasza:

Kollégium nem lenne olcsóbb?

Vagy nem megoldható?

2019. júl. 25. 12:10
 14/23 anonim ***** válasza:
Amúgy a Suzukival mi a problémád?
2019. júl. 25. 12:15
 15/23 Barnabas333 ***** válasza:
44%

Suzuki egyenlő modern Trabant...

Ismerős most vett 5,7-ért Vitarát szalonból és azt mondja sok az olcsó műanyag, meg nem ad jó vezetési élményt...

De akinek az kell, hogy elvigye A-B-be annak jó, meg a Dacia is.

2019. júl. 25. 12:23
 16/23 anonim ***** válasza:

Jó, de a kérdezőnek suliba járáshoz kell, első autónak.

Nyilván majd 6 millióért én sem akarnék egy "vagon műanyagot" vásárolni, de első autónak egy használt Suzuki szerintem megteszi.

Látom szépen le lettem húzva a Volkswagen Polo-val - pedig ezt egy autószerelő ismerősöm mondta, hogy első autónak tökéletes... na mindegy... :-)

2019. júl. 25. 12:29
 17/23 A kérdező kommentje:
Voltam már kollégista, de nem igazán szerettem. A folyamatos buszozás során pedig rosszul vagyok ha nem jön rám levegő. Sosem volt ilyen vezetés közben. Amúgy miért ekkora probléma, hogy iskolába járáshoz kéne elsősorban?
2019. júl. 26. 06:26
 18/23 A kérdező kommentje:
A Suzukin tanultam meg vezetni. Számomra szörnyű volt vezetni.
2019. júl. 26. 06:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Gondoltam olcsóbb buszozni, mint napi 150km-t vezetni... ezt gondold át.

De nem csak az ára vészes ennek... Gondolj bele, pl 9 órád van egyik nap, amiből hármon tz-t/dolgozatot írtál + következő nap felelések lesznek és a fakultáció anyagát is át kéne nézni...

Nem gyakran lesz ilyen napod, de egy ilyen hosszú nap után is be kéne ülnöd hullafáradtan a volán mögé és levezetni 75 kilómétert...

És ez egyszerre sok. Rutintalan vagy, fáradt leszel, sokat kell vezetni.

Ez egy gyerek szervezetének sok!

Nem említve a nagy balesetveszélyt, amit esetleg fáradtan, friss jogosítvánnyal, rutin nélkül jelenthetsz.

2019. júl. 26. 07:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is kocsival járok egyetemre, 50 km-re van, de koleszos vagyok, hétfőn megyek, csütörtökön jövök. Vizsgaidőszakban csak átjárok, de akkor lehet érezni, hogy mennyire fárasztó az ingázás, pedig akkor csak 2 órát vagyok ott, nem 8-9-et. Viszont így lehet nagy gyakorlatot szerezni rövid idő alatt. Nekem Corollám van, valami hasonló japán kocsit ajánlok, drágábbak, meg az alkatrész is az, viszont a legmegbízhatóbb autók.
2019. júl. 29. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!