Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő alatt melegszik be...

Mennyi idő alatt melegszik be a motor menet közben nyáron illetve télen?

Figyelt kérdés

1.8-as 4 hengeres szívóbenzin, 5W40 szintetikus gyári olaj.

Úgy szoktam hidegindításnál, hogy most nyáron max 1 percig várok elindulás előtt majd úgy közlekedek az elején, hogy igyekszem folyamatosan 2000-es fordulatszámon pörgetni a motort tehát ha lehet nem váltok fel, hogy hamarabb bemelegedjen.

Az a kérdésem, hogy így nyáron (25-27fok) és télen (2-5fok) mennyi idő mire bemelegszik a motor, mindenhova eljut az olaj és már biztonságosan lehet hajtani nagyobb fordulatszámon is?

2019. júl. 19. 13:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

??? A kérdezőnek benzines autója van, így kezdte.

Én úgy szoktam, hogy ha már a hűtővíz mutatója beállt, akkor már bátrabban gyorsítok. De padlóig nem tudom megmondani hogy mikor nyomtam utoljára a gázpedált. Egy hosszabb út után amikor már tuti minden bemelegedett sem szoktam padlógázzal közlekedni, se üvöltő motorhangig húzatni a motort.

Egy szívó benzines nyilván jobban igényli a pörgetést. de ha kb 4000-ig pörgeted is, illetve nem rendszeresen közlekedsz e fölötti fordulaton, azt gondolom, hogy az még nem extrém igénybevétel, a tiltás közelében sem vagy. Azt gondolom, hogy az autók azért ennyire nincsenek "papírból" hogy ilyen mértékben kellene óvatoskodni. A fentiek szerint leírt módon az előző autómmal elmentem 300.000km-t úgy hogy ebből soha nem volt gondom. Olajból egy ml-t sem kellett soha rátöltenem két csere között.

2019. júl. 20. 08:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Dugj rá diagnosztikát, és akkor (ha van benne) látod az olajhőmérséklet szenzor által mért értéket.

A hűtővíz hőmérséklet mutató az újabb autókban kamu. 70 fok körül már beáll középre és 110-ig meg sem moccan.

2019. júl. 20. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!