Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire kell, hogy tudja egy...

Mennyire kell, hogy tudja egy benzinkutas, hogy melyik kocsiba milyen olaj kell?

Figyelt kérdés
2019. júl. 18. 03:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez egyébként melyik kúthálózat? Ha valami kis magáncég akkor gyere el onnan, amíg lehet, ha meg valamelyik nagy olajtársaság franchise rendszerben üzemeltetett kútja, akkor dobj egy e-mailt a franchise ügyekkel foglalkozó résznek vagy HR-nek, hogy ilyen követelményeket állít a tulajdonos/üzletvezető, a munkavégzéshez megfelelő eszközöket azonban nem kapjátok meg hozzá, sőt tiltva van a használatuk. Egy MOL vagy Shell úgy le fogja teremteni a főnöködet, hogy másnap még Nintendót is adnak a dolgozóknak, nem hogy internet elérést.
2019. júl. 18. 15:19
 12/18 A kérdező kommentje:
British Petrol Bécs
2019. júl. 19. 03:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs wlan a kúton. Bérli a tulaj és szerződésben áll az anyacéggel.Viszont jönnek elég jó ügyfelek és én szeretnék a szolgáltatás minőségén javítani.Még úgyis, hogy nincs előírva.
2019. júl. 19. 04:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Én kezdő kutas vagyok.Vendéglátóztam és átnyergeltem.
2019. júl. 19. 04:07
 15/18 anonim ***** válasza:

"Alapból problémás a felvetés, mert profi szerelők is összevitáznak ezen."

Elvileg minden autómárka minden motorjára kell lennie egy egyértelmű gyártóművi előírásnak. Akkor hogy lehet azon összevitázni? A motort tervező mérnökök csak nem értenek a saját motorjukhoz kevésbé, mint a profi szerelők! Ami igaz, hogy a gyártóművi előírás, csak követelményszinteket, szabványokat ad meg, konkrét olajmárkát, típust nem. Az hogy valaki ezen belül a Castrolra, más a Mobilra, stb esküszik, az már tényleg csak egyéni hitvita kérdése. De lényegében (szerintem) mindegy is milyen címke van a kannán, ha az adott teljesítményszintet, elvárást tudja az olaj.

2019. júl. 19. 08:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha megnézed, sokszor ugyanahhoz a motorhoz 10W40-től 0W20-ig mindent ajánlanak, és használható, olyan megjegyzésekkel, hogy körülményektől függ. Ez meg jelenthet bármit.
2019. júl. 19. 21:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Nálunk Mol kuton a Mol olajok hátulján fent van , hogy milyen típusú autókba ajánlott azaz dízel Opel pl 1.7td akkor alap , hogy dizelbe való olajat nézek és rajta van , pl hogy astra F / G / mittudomén és neki pl F astrája van akkor jó bele ennyi .

Vw kódokat tudom , Skodám van ami vw motoros így autókat ismerem .

Ha pl be jön ami ritka egy ugyan olyan 2.0 8v mpi motoros fabia hogy milyen olaj kell bele egyből mondom , hogy 5w40 .

Mi csak mol olajat árulunk mol kutként

2020. jún. 16. 22:21
 18/18 anonim ***** válasza:
44%
Mondjuk aki benzinkúton töltet utána olajat, az eleve nem teljesen százas. :D
2020. jún. 16. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!