Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire kell, hogy tudja egy...

Mennyire kell, hogy tudja egy benzinkutas, hogy melyik kocsiba milyen olaj kell?

Figyelt kérdés
2019. júl. 18. 03:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire, a céges telefonon vagy a benzinkúti számítógépen 20 másodperc alatt lép fel az olajtársaság honlapjára és nézi meg, hogy milyen kenőanyagot ajánl az adott járműbe a rendszer (ez egyébként általában nyílt katalógus, tehát te is meg tudod nézni).
2019. júl. 18. 03:56
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Mert nekem a szememre hányták ma, hogyha itt dolgozom, akkor konyíthatnék a kenőanyagokhoz!
2019. júl. 18. 04:01
 3/18 A kérdező kommentje:
Hogyan ajánljak legközelebb? Mert így jönnek a vevők,példa: 2003-as Opel Astra 1.7-esm van.Mit tegyekbele? No most én a kúton honnan szopjam ezt ki 5 másodperc alatt?
2019. júl. 18. 04:07
 4/18 anonim ***** válasza:
54%
Ha megkérdezik akkor mondj egy olaj fajtát neki és hogy ezt veszik a legtöbben ehhez a tipushoz.
2019. júl. 18. 04:57
 5/18 anonim ***** válasza:
11%
Gondolom van számítógépetek, nézd meg a vevőnek ha ilyen kérdés van, azért vagy ott.
2019. júl. 18. 06:41
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes emberek vannak.

Alapvető lenne, hogy az ember a saját autójáról tud alapvető dolgokat, illetve, ha nem tud, utána néz, nem vakon hagyatkozik mások véleményére, aki esetleg hülyeséget mond.

Nem a benzinkutasnak kell tudni, hogy milyen olaj ajánlott az autóba, többségük nem is tudja.

Meg lehet nézni, ha a vevő kéri, a vevő neg ne háborodjon fel, ha a kutas nem akar kapásból "mindenbe jó" olajat ajánlani, nem jó minden motorba a 10W40, vagy az 5W30.

2019. júl. 18. 07:09
 7/18 anonim ***** válasza:

"2003-as Opel Astra 1.7-esm van.Mit tegyekbele?"

Ezt mondjuk kapásból tudom: dexos2 jóváhagyás kell. Vagy a korábbi GM-LL-B-025 szabvány dízelhez. Márka szinte mindegy.

De persze sok autótípushoz én sem tudom fejből. Ha van fellapozható katalógus, akkor abban, vagy neten megnézed. Sok olajgyártónak van on-line oljválasztója. Érdemes könyvjelzőbe kirakni és akkor tényleg egy perc rákeresni egy adott típusra.

2019. júl. 18. 08:30
 8/18 A kérdező kommentje:
#5ösnek üzenem, hogy nincs internetünk és munkaidőben nem mobilozhatunk. Egyébként sem lenne arra idő, hogy én elkezdjek böngészni a neten, hogy a csókának mi a baja?
2019. júl. 18. 12:22
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az első igen hasznos volt. Ki fogok nyomtatni egy listát, de kicsit aggódok, hogyha én ajánlok egy olajat és emiatt baj lesz, akkor nehogy felelős legyek...
2019. júl. 18. 12:27
 10/18 anonim ***** válasza:
Alapból problémás a felvetés, mert profi szerelők is összevitáznak ezen. Pl a te autódba lenne, aki 10W40-et, van aki 5W40 vagy 5W30-at tenne, pedig ezek között elég nagy a különbség. A motorod pedig mindet elbírja (az 5W40 lesz a jó amúgy). És akkor ne beszéljünk az olajmárkákról, ez megint örök vita tárgya, hogy a Castrol szar hamisítvány, vagy kiváló minőségű olaj, Mobil1, Liquy Molly, meg az többi 100 olajmárka.
2019. júl. 18. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!