Opel J astra 1.4-1.6 Benzines, ill.1.4T-1.6T benzines autorol valakinek valami tapasztalat? Vélemény?
J Astra 1.4 turbóval van tapasztalatom amit újonnan vettem. Szerintem szép autó, az anyagminőség rendben van, szinte mindenhol puha a belső borítás. Csendes, 120-nál sík terepen 2500 a fordulat hatodikban, a fogyasztás ilyenkor 5.5-6 liter/100 km, tempomattal.
Jól megy annak ellenére hogy nehéz, és nem is fogyaszt sokat városban sem, kb. 6.5-7 liter. Kényelmes, a digitális klíma jól működik, az ülés és kormányfűtés szintén jó. A xenon fényszóró minden forintot megér, ezután nem veszek halogén fényszórós autót.
A negatív dolog az összeszerelés minősége mert mindenhol más méretűek az illesztések kívül-belül egyaránt, illetve a váltó kicsit akad (igaz 1000 km van az autóban).
Mi a baj a turbóval? Nem tudom hány évre tervezel az autóval, de egy kis odafigyeléssel nem kell évente cserélni. Alsó hangon 200.000km-t (vagy még többet is) bőven kibír. Utána sem kuka, az esetek 80%-ában fel lehet újítani.
Ha használt sok km-es példányt vennél, ott már lehet egy rizikófaktor. De kárpótol a relatív alacsony vételár. Ha fel kell újítani legalább tudod hogy utána jó darabig nem kell hozzányúlni.
Nekem Astráim voltak, de valahogy a J széria kimaradt az életemből. H után K jött nálam. Összességében ár-érték arányban szerintem a J se rossz választás.
Ez nem megbízható autón múlik, hogy mit kell rá költeni.
5-6 év alatt általában kifognak jönni az esetleges futóműhibák, esetleg annyi idő alatt a lánc vagy a szíj.
Próbáld meg minél kevesebb kilóméterrel venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!