Megéri a legújabb (2019-es) Smart autót megvenni szerintetek?
Nézegettem autókat, és kíváncsiságból rákerestem hogy mennyibe kerülnek a legújabb 2019-es Smart autók. Az árukon picit meglepődtem, mert a legolcsóbb kétszemélyes Fortwo ára majdnem 4,3 millió Ft. A legdrágább Forfour (extrákkal növelt) ára pedig közel 8,8 millió Ft.
Elég sokat olvastam a Smart autókról, és szinte mindenhol az a vélemény, hogy nem annyira jó, és biztonságos autók.
Szerintetek a legújabbak sem jók? Egyáltalán megéri ennyi pénzért Smartot venni, vagy az árán sokkal jobb autót lehet már kapni?
A Smart nem azért kicsi, hogy olcsó legyen. Nem kifejezetten olcsó autó a Smart, soha nem is volt az.
Az utascella egyben marad oké, de mekkora lassulást szenved eközben? Pont az a gond ebből a szempontból, hogy kicsi az autó. Egyszerűen fizikailag nincs hely nagyobb energiaelnyelő gyűrődési zónákra. Nem az a biztonságos autó amin egy ütközés nyoma alig látszik, hanem az amelyiknek szana-szét törik az eleje. Sokkal több energia elnyelődik ez alatt, ami tompítja az erőhatásokat, csökkenti, elnyújtja a lassulást.
Azért egy ilyen pici autónak 1100kg nem éppen kis tömeg!
Oké, hogy nem lehet kellemes vele egy nagyobb ütközés de azért szerintem ez nem rossz ahhoz képest, hogy milyen pöttöm autó a ForTwo.
Kérdező: Hát a Yaris sokkal jobb mint ez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!