Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megvegyem a BMW-t? E36 vélemén...

Megvegyem a BMW-t? E36 vélemények?

Figyelt kérdés

Van 900.000 Ft-om, első autót szeretnék venni. E36-os BMW-ket nézegettem.

Mi a véleményetek az e36-osokról?

Apám szerint valami kisautót kéne inkább vennem, de nekem a szívem a BMW felé húz.

Néztem többet is élőben már.

Több is van a környéken, friss műszakival árulják, tehát nem zsákbamacska lesz. Olajcsere, vezérlés csere, szűrő csere is megvolt rajtuk.

Vannak típushibái az autónak?

Van olyan típus hibája, ami drága?

2019. júl. 16. 17:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
300 ezerért vettem ilyen kocsit,szintén első autónak.Semmi baja nincs és nem hagyott eddig cserben,pedig másfél éve meg van és elég gyakran megyek vele!A tipushibája a rozsda,és a dízelnek a hengerfejesség,egyébként elnyűhetetlen autó,persze korból adódó bajai lehetnek,nekem is elérett a vízcső,elkopott a generátor szénkefe,leszakadt az ablakemelő bovdenje,de kőnyörgöm 92-es a kocsi!Szerintem vedd meg,de semmi képpen ne sorhatot,mert ott,ha belecsúszol egy motorgenerálba akkor csúnyán ki lehet fizetni a kocsi árát,főleg,ha nem te csinálod.Én azt mondom egy jó 1.6 m40 vagy az újabb az tökéletes első kocsinak,csapatni,törni-zúzni.Drága alkatrész véleményem szerint nem nagyon van,és szerelni is egyszerű,a bontó is tele van vele!Olajat vezérlést féket ilyenek viszont te cseréld le,azt ne hidd el,hogy kicserélték!
2019. júl. 17. 13:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy pont a sor6 -ok a megbízhatóak.
2019. júl. 17. 13:23
 13/20 anonim ***** válasza:
A sor hat is megbízható meg a sor 4 is,de egyszer minden tönkre megy és nem mindegy,hogy például 24 hidrotőke kell vagy 8
2019. júl. 17. 14:28
 14/20 anonim ***** válasza:
24%

Le leszek pontozva, mert itt mindenki suzukit hajt és mindenkinek a nejét megdugta egy BMW-s. De bemásolom egy korábbi hasonló kérdéshez írt kommentem:

E36-om van. Én szeretem. De 94-től nézegesd onnan jöttek M43 azaz láncos motorral.

Sőt a legjobb lenne 95-tól EWS2 rendszerrel, és 96-tól távirányítós kulccsal.

Amire nagyon kell figyelned az a rozsda. Sárvédők és küszöb végig. Beleértve az emelési pontokat. Amit látsz műanyag az a küszöbtakaró. Nem az a lényeg hanem ami alatta van. Szeret elrohadni. Drága javítani.

Emellett típushibák

- az ABS jeladók (szintén kerék sebesség szenzor is egyben) elromlása. Pár ezer forintos csere, de szopás amiatt szétkapni.

- vezérműlánc takaró szereti engedni az olajat a 4 hengereseknél (én hála az égnek eddig megúsztam, de nagyon sokan panaszkodnak rá)

- hűtőventillátor szeret beszrni

- hűtőradiátor felső csövének a bemenete ku rva vékony fos műanyagból van, idővel eltörik és cserélheted az egész hűtőradiátort. Emellett a kiegyenlítő tartály alján lévő tömítés szintetikus gumiból van, ami idővel megöregszik és nyomás alatt enged. Egy tipp hogy hogy ellenőrizd megvétel előtt. Hideg motornál nézd meg a szintet. Tegyél újságpapírt motortér alá a földre. Majd indítsd be a motort és csavard ki a légtelenítő csavart. Ez idővel nyomást generál, és ha ereszt a csőnél vagy a guminál akkor csöpögni fog az újságra (de mondjuk újság nélkül is jól látszik).

- 4 hengeresnél szar a vízpumpa designja, és úgy be tud ragadni mint a rohadt élet... de ezt sajna előre nem tudod, csak cserénél derül ki

- ajtó és tetőkárpit elengedése e36 betegség. Olcsón orvosolható de idegesítő

- alapjárati szelep elkoszolódik ezekben. Évek alatt összegyűjti a kormot. Nem para, otthon könnyen meg tudod tisztítani. Csak tudd. Ez okozhat kicsit durvább alapjáratot idővel. Meg kell tisztítani vagy cserélni.

Innentől meg azt mondom hogy nekem az 1.6 van belőle, nagyon szeretem, és nem fogom lecserélni egy jó darabig. De ha újra vehetném akkor 6 hengereset venném. Annyi hogy annak kevesebb hely van a motortérben, így kezdőként nehezebb bütykölni.

Viszont szerintem mindenképpen várj vele egy 94 vagy utána lévő modellt. A szíjas hajtás se rossz, de a láncos az golyóálló ezekből. Arra számíts hogy a motorral nem lesz baj, de amúgy mindig lesz mit bütykölni. Egyszer a hangszóró nem fog szólni, máskor folyni fog a nyomorult vized. Aztán végigzongorázod akkor egy pár évig csend majd jön más. De egy 30 éves autóról van szó. Ha ez nem fér bele akkor újabb fapadosat kell venni. Swiftet vagy daewoo-t.

Én nem bántam meg hogy 36-ot vettem. Azt bántam meg hogy nem nagyobb motorra. A fanyalgók itt meg vegyenek amit akarnak.

De azért bármit mond az eladó, minden használt autó valamilyen szinten zsákba macska. Akkor is ha átnézed.

És az eladó MINDIG hazudik vagy legalábbis van amit elhallgat. Olyannal kell menni aki ismeri a típust, dolgozott rajta, használta évekig. És nem úgy mint itt ezek hogy egyszer olvastak róla egy kommentet meg láttak egy srácot egy ilyennel az utcában elmenni és már azt hiszik az élet igazsága náluk van.

2019. júl. 20. 16:00
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

Ember, itt nem arról van szó, hogy az E36 rossz autó lenne, vagy megbízhatatlan... Itt a probléma az, hogy 20+ éves autókat ajánlgatsz, amik ha használva voltak, akkor ma már bőőőőőven kétes üzembiztonsággal rendelkeznek, mindig lesz rajtuk valami ami épp elromlott, vagy elromolni készül és emiatt az autó értékéhez képest a fenntartása drága lesz.

Minden használtautó zsákbamacska, de itt nagyobb az esélye hogy megszívod. Ráadásul ennek az autónak a presztizse konvergál a nullához, nem értem miért ragaszkodnak hozzá ennyien.

2019. júl. 20. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:
24%

Akkor mond meg ebben az árkategóriában milyen jobb megoldás van? Le lehet pontozni, de a drága swiftjeitek is 20+ évesek. Csak ott kiszakad a futómű is.

Vagy marad az a megoldás hogy aki nem engedhet meg magának új autót az ne vegyen. De akkor nem férünk el a BKV-n.

Le lehet pontozni, de úgy érzem én voltam az egyedüli aki konkrétumot tudott hozzáadni a témához. Ha van jobb ötletetek ebben az árkategóriában akkor várjuk a konkrét javaslatokat.

2019. júl. 21. 03:32
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy azt is elárulom miért ragaszkodnak hozzá ennyien. Mert a presztízs nem te döntöd el. Ha sokaknak tetszik akkor nyilván nem olyan rossz a presztízse. De tegyük fel igazad van, felejtsük el. Akkor is a fiatalok azért veszik mert egy olcsó modell ami hétköznapokra és játszani is ideális. Nem engedhetnek meg maguknak egy 2 üléses játékautót és egy 4 üléses normál járgányt, így van ez a modell ami HÁTUL HAJT, aránylag egyszerű, olcsó és sok van belőle. Mondj még egyet.

Veled ellentétben nem mindenki menőzni meg mutizni vesz autót. Valaki csak ki akarja használni ha utazni kell valahova és ha kicsit játszani szeretne vele akkor is. De mondjuk véges az anyagi kerete. Ennyi. Lehet utálni, meg lepontozni, de nem véletlen szeretik olyan sokan. Mondj egy másik modellt ami hátul kapar 500-900 ezerért, minimum 150 ló, van sperr difi hozzá, aránylag gyakori, és 4 ajtós.... ja nincs...

2019. júl. 21. 03:40
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

Játszós autó, EZ? :D Azért mert hátul hajt? :D Hát akkor egy Lada is sportkocsi vazze'.

Jó, akkor igazad van, ha valakinek arra kell, hogy szétverje, akkor vegye, arra tuti jó lesz. Pláne, mert előtte legalább 7-8 ugyan ilyen hü..lyegyerek tulaja volt, aki ezzel "játszott".

2019. júl. 21. 13:12
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Várom az alternatív javaslatot.

Amúgy igen. Valamilyen szinten a lada is az.

2019. júl. 21. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha nem muszaj az az ominozus 3 betu,akkor alternativ megoldas egy W202.

C180-aknak olyan szinten nincs ertekuk,hogy 6-800-ert szalonallapotut lehet talalni.

Persze azert meg kell nezni mit vesz az ember,probalnak joparan ilyenekkel is atbaxni.rozsdara kell figyelni,c180 eseteben egy kabelkoteg csere(ha ennyiert esetleg meg nem lett volna megcsinalva),onnantol kezdve nagy gond nem lesz vele amig olaj meg viz van benne.

2019. júl. 23. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!