Lehet próbarendszámot igényelni alvázszám nélküli kocsira?
Múltkor írtam, hogy meg lett mentve egy Trabi a bontóból, jó állapotban volt, csak már nem kellett és leadták. Viszont miután elhoztam akkor vettem észre, hogy nincs benne alvázszám, nem is tudom (anélkül átvehették?)
Én felújítani terveztem volna, és kiállításokra járni.
Kérdésem, ha igényelek rá próbarendszámot vagy E-s ideigleneset azzal közlekedhetek vele találkozókra úgy hogy nincs benne alvázszám?
Ha nem, milyen egyéb megoldások vannak?
Köszi
Már a múltkor is megírtuk, hogy a bontóból vett kocsival soha a büdös életben nem fogsz közlekedni a közúton.
Nem alvázszám nélkül vették be, hanem ők vágták ki belőle! Mert ez az eljárás forgalomból végleg kivont autónál.
Ha kiállításra akarod vinni, annak nincs akadálya. Csak minden alkalommal trélerrel kell szállítanod.
A próbarendszámot nem az autóra kell igényelni. A próbarendszámot meghatározott tevékenységi körű vállalkozások igényelhetik saját célra, aztán olyan járműre pattintják fel, amilyenre szeretnék. Ha neked van próbarendszámod, az felkerülhet a vázszám nélküli Trabantra is.
(a próbarendszám okosba' bérlése más téma, azt most ne részletezzük)
Úgy tűnik, a "próbarendszám" kifejezés Te értelmezésedben az a kiskapu, amivel megpróbálhatod kijátszani a közlekedésrendészet előírásait.
Nem fog menni.
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor felesleges is lenne autót vásárolni, simán lehetne lopni egyet. Elég lekaparni az alvázszámot, leszedni a rendszámot, eltüzelni az okmányait, tenni rá egy P rendszámot és onnantól fogva senki rá se kérdezne honnan van és kinek a nevén van az autó.
Okmányokat nem kaptál az autóhoz. Akkor egyáltalán hogy fordult meg a fejedben, hogy ezzel így lehet legálisan közlekedni? Azt sem tudod bizonyítani, hogy a tiéd. Azt sem, hogy van rajta műszaki és közúti közlekedésre alkalmas. Egy rendszám nem oldja meg a problémát, hogy az autónak nincsenek papírjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!