Van érzékem a vezetéshez?
17 éves vagyok! Soha nem vezettem még autót. Elhagytott útra kimentünk apukámmal majd átültem a helyére. Nem is kellett magyaráznia semmit. Azonnal tudtam indulni. Nem fulladtam le egyszer sem és nem rázott a kasztni sem. Váltás is simán ment, nem "ugrott" meg az autó. Fékezés is finoman óvatosan ment.
Csak itthon internetről olvasgattam, hogyan kell vezetni. Se a mi autónkat se másét nem vezettem még soha.
Az tök jó, hogy az autó kezelése nem okoz kihívást, de ez az alap, aminek tök automatikusan kell menjen a későbbiekben. A vezetés neheze ezen túl jön majd. A távolságok helyes felmérése, a sebesség helyes megválasztása, a fékezés megkezdésének és erejének megválasztása, a hirtelen felbukkanó "akadályok" sikeres kikerülése, vészhelyzetekben megfelelő reagálás, nyálkás-csúszós útburkolaton való vezetés, kanyarokban a megfelelő sebesség és ív megválasztása, szűk helyeken való manőverezés stb-stb. Szóval, hogy van-e érzéked a vezetéshez, az majd akkor derül ki, ha már valóban elkezdesz rendszeresen vezetni.
Úgyhogy ne gondold, hogy letörni akarom a lelkesedésedet, csupán ne szállj el attól, hogy elsőre könnyedén tudsz kezelni egy autót. Az egészséges mértékű önbizalom és a lelkesedés jó dolgok, hasznosítsd őket a jogsiszerzés alatt is. :)
Hát nem tudom mi ebben a nehéz...
Egy elhagyatott úton vezetni ahol a kutya sem jár!
Menj be pestre vagy M0-ásra csúcsidőben, ott derül ki, hogy az ember mennyire tud vezetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!