Új turbó bejáratás?
Figyelt kérdés
Új turbó került az autóra, és nem tudom be kell e járatni, hallottam mindenfélét ebben a témában.
Pontosan mi is a teendő ilyenkor? Felkerül a turbó aztán mehet minden ugyanúgy mint azelőtt, vagy eleinte be kell járatni, lassan, óvatosan?
2019. júl. 9. 21:52
1/5 anonim válasza:
100000-270000 1/min
Ennyi pöröghet egy Turbo 1 perc alatt. Mégis hogy gondoltad a bejáratást ? Hagyod alapjáraton 2 órahosszáig járni az autót, hogy a turbo bejáratódjon?? .... nem kell se be, se ki járatni a turbót . Nem kell hidegen le padlózni, télen hidegben maximum 5 percig járatni kell az autót . Elvileg nagy melegben nem kell de én akkor is szoktam 1-2 perc erejéig. ha így használatú út nem lesz semmi baja hosszútávon .
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2019. júl. 10. 06:46
4/5 anonim válasza:
Nem kell, nem is tudnád bejáratni. Egy turbófeltöltő elég precíz szerkezet. Ebből adódóan ahogy kijön a gyárból gyakorlatilag használatra kész. Tavaly vettem új autót, dupla feltöltővel. Ezt sem kellett külön bejáratni. Egy köztes olajcserét javasoltak, de azt sem kimondottan a turbó miatt.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2019. júl. 10. 09:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!