Heló. Adott egy Simson s51 enduro 89es évjáratú 6v-os tirisztoros. Az utobbi időben nehezen indul, ha megy magasabb fordulaton durrog, és erőtlen, melegen nem is indul. Trafó, Tirisztor új. Mit csináljak hogy rendesen működjön?
Tisztelt Kérdező!
A tünetekből egyértelmű a számomra, hogy az előgyújtás szögének a beállítása változott, így a motor nehezen indul, továbbá magas fordulaton durrog és erőtlen.
Nem tudom mennyi szerelési affinitása van, a szakszerű beállításhoz Stroboszkóp lámpára lenne szüksége, de e nélkül a műszer nélkül is be tudja állítani.
Mivel előgyújtási szöget növelni kell így a gyújtás alaplapot az óramutató járásával ellentétes irányba kell elmozdítani. a gyújtás alaplap rögzítő fülek csavarjait fellazítva néhány fokkal el kell mozgatni az alaplapot a fen leírt irányba, majd rögzíteni és próba indítás, egészen addig változtatni kis lépésekben a gyújtás szögén, míg a motor járása nem megfelelő. A túl nagy előgyújtás esetén kopogó motorhangot fog hallani és nagyon melegszik a henger, szóval módjával kell állítgatni a gyújtást.
Helyesen beállított gyújtás esetén éppen csak átfordul a motor melegen és indul hidegen egy rúgásra a szivató rúgás után.
Remélem tudtam segíteni
Akár minden furcsa de lelazult, kopott főtengelyszimering is szokott ilyen tünetet produkálni. Nekem menet közben csúszott le és durrogott csattogott böfékelt hogy mindenki engem nézett hogy vajon most felrobbanok e :-D
Nagyon nehezen jöttem rá hogy hol a hiba, mert minden jónak tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!