Bmw e36 első kocsinak?
Igen elbánnál vele.
Inkább magaddal bánnál el, egy mindjárt 30 éves autót ha vennél.
Ha van helyed, szerszámaid, pénzed, időd és KEDVED heti több órát javítgatni, akkor vedd meg :)
Ha csak szeretnél eljutni A-ból B-be, akkor suziki swift, renault clio, vw polo, opel corsa. Ilyenekben gondolkodj pár százezerért.
Az E36 nagyon jó autó volt a maga idejében, viszont mára reménytelenül elöregedtek, az összes rohad, futómű gatter. Itt nem típushibáról van szó, hanem általános elhasználódásról, mint egy széttaposott cipő.
Mire kell?
Pár százezres közlekedőedénynek inkább: Suzuki Swift (Mk2,Mk3); Opel B Corsa; Opel F/G Astra (már a G sem drága... Fél milkáért találhatsz jót); VW Golf 3; Renault Clio; Skoda Felicia 1.3 benzin;
Skoda Fabia??? Vagy Octavia; Ford Focus MK1; Suzuki WagonR+ (jó kocsi az ám... Bár a magassága miatt nehezebb jobb lábbal 7 lityót simán benyel); esetleg Lada Samara??? fillérekért van hozzá minden, de fogyaszt rendesen; Fiat Panda/Punto; Toyota Yaris......
Kezdő sofőr vagyok én is (ráadásul fiatal), nekem ezek jutottak hirtelen eszembe.
Ráadásul az ilyen tipikus boyracer kocsikkal a biztosításod is az egekben lesz: például én egyszer kiszámoltam, mennyibe kerülne nekem ha vennék egy Trabantot. Ha a nagymamám lenne az üzembentartó, mindössze ~20 ezer forint lenne az éves biztosítás, ha én, akkor átlag 120 ezres ajánlatokat kapok. Egyébként az Allianznál "csak" 70 ezres ajánlatot kapok egy Trabantra illetve az Allianz szinte mindig a legolcsóbb, de nagyon sok rosszat hallottam róla.
Két kérdésem van:
Biztosan kell neked autó?
Ha biztosan kell autó, nem lenne jobb kezdésnek egy olcsó, megbízható közlekedőedény, amit bevizsgáltatsz, megcsináltatjátok, majd gyakorolgatsz rajta (szerelni, vezetni)?
Illetve amit javasolnék, hogyha autót veszel, inkább erősebb motorút válassz, a lóerő/kg arány legyen jó.
Pl nem akarsz egy 60LE-s F Astrával előzési helyzetbe kerülni.
Üdv, 19F
Furdulatszámmérő mindegyik E36-ba van amúgy
A 316i nagyon gyenge, gondolom lényeg, hogy hol hajt a kocsi ha Sierrát néztél. Ezzel játszani max esőbe lehet, de még oda is gyenge. Külföldit tuti nem vennék, az itthoniak nagy része meg hülyegyerek kocsi. Manapság már egy tucat divatautó lett. Ha ilyet akarsz akkor szerelővel menj megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!