Be tudom még idén fejezni a motoros jogosítványt, vagy érdemesebb jövőre hagyni?
Szeretném megszerezni a jogsimat A korlátlan kategóriára (nincs A2-m). Viszont csak október végén töltöm be a 24-et. A tanfolyamra már jelentkezhetek, illetve a KRESZ-t is megcsinálhatom már július végétől, viszont a rutin és forgalmi vizsgát csak 24 évesen tehetek.
A forgalmi vizsgát mennyivel a rutin után lehet letenni? A rutinvizsga előtt teljesíthető a kötelező óraszám? Vagy idén már jó eséllyel csak a rutinvizsga fog beleférni (ha egyáltalán)? Ha igen, akkor célszerűbb lenne jövőre belekezdenem az egészbe?
Köszönök minden választ előre is!
Valószínűleg nem. Általában november közepén leállítják az oktatást áprilisig nagyjából.
Még ha esetleg a KRESZ-t meg is csinálod addig, és pont le tudod tenni a rutinvizsgát október végén, még mindig hátravan minimum 16 óra vezetés forgalomban, ami feszített tempóban (heti 2*2 óra mondjuk)is 4 hét. És ez akkor, ha minden megy, mint a karikacsapás, nem kell pótórát venned, nem buksz rutinból, forgalomból. És ekkorra már december van... Decemberben tuti nincs forgalmi vizsgáztatás. Amikor én csináltam A-t A2-vel, volt valaki, aki még mindig 250-essel szenvedett, amikorra én már letudtam a rutinvizsgát, pedig együtt kezdtünk. Végül nem is A-ra ment, hanem csak A2-re, annyira nem ment neki. Félt, és ez a szorongás okozta a bénázását részben. A tanár sem volt túl türelmes. Én tanítottam meg csúsztatott kuplunggal menni (szűkítőfolyosónál hasznos), mert a tanár b#szott rá. Azaz a tanártól, iskolától is függ, hogy milyen gyorsan haladsz.
Illetve valószínűleg nem fognak heti 2*2 órát veled foglalkozni, hacsak nem valami elit suliba mész. A heti 1-2 óra már elég jónak számít.
Esetleg csináld meg a rutint még idén, és hagyd a forgalmat jövőre. Viszont akkor lehet, pótórát kell majd venned, mert addigra kijössz a gyakorlatból.
Feltételeztem, hogy nincsen korábbról motoros gyakorlatod, ami segíthetne. Ha van, akkor nem fog kelleni a pótóra (valószínűleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!