Mennyire biztonságos az első és a hátsó tengelyen
eltérő mintázatú abroncsot használni?
13:45 ös vagyok. Még nem is hallottam olyanról, hogy valakinek ezt megnézték, vagy büntették volna. De ha megállít, akkor biztos,hogy nem a gumijaidat fogja nézegetni.
2010. júl. 9. 13:59
12/29 A kérdező kommentje:
köszi, de én úgy tudom és neten is mindenhol azt írják, hogy csak a szerkezet legyen azonos (általába már radiál) a mintázatnak nem kell.
A mintázatból sehol semmilyen hátrányod nem lesz,
nincs is rá szabály. (Csak amit Te is találtál a szerkezetre vonatkozóan.)
2010. júl. 9. 15:41
Semmi gond nem lesz...De tényleg jogos hogy hátra kell a jobb profilmélységű abroncs....szóval ha újat veszel azt tedd hátra...Nekünk Elől Continental van hátul pedig Fulda...A hátsó szélesebb mint az első hogy jobban tapadjon...elől 205--hátul 225 Eddig soha nem csúsztam meg vele..
2010. júl. 9. 16:16
15/29 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! szervizbe rakják fel mert felnin kell cserélni, majd mondom nekik, de biztos értenek hozzá! köszi!
"A hátsó szélesebb mint az első hogy jobban tapadjon"
Mi az összefüggés a szélesség és a tapadás között???
Újabb fizikazseni... Általános iskola 7. osztály...
2010. júl. 9. 19:28
Minél szélesebb a gumi, annál nagyobb felületen ér a földhöz, és annál nagyobb a surlódó felület, ami előre hajtja az autót...
2010. júl. 9. 19:33
Úgy látom te se sűrűn látogattad a fizikaórákat! Igaz, hogy nagyobb a felület, de az egységnyi felületre jutó nyomóerő ebben az esetben kisebb. Tehát a tapadási erő FÜGGETLEN a tapadó felületek nagyságától. Ha függene tőle a tapadás, akkor minden kocsi alá 20 kereket raknának...
2010. júl. 9. 19:40
istenem... azért mert 7. osztályban belédverték, hogy S= "mű"*m*g, szerinted ez a képlet igy mindig helytálló?
kérlek a súrlódások levezetése egy kellemes jópár oldalas integrálos levezetés, ahol bezony kiderül, hogy mégiscsak összefügg a felülettel a súrládás( ez esetben a tapadási súrlódási erő). de gondolom a kúszásról sem hallottál, az sem teljesen mindegy.
azért, mert megtanultad pl 7. ben, hogy a rugó megnyulásával arányos az erő, a valóságban nem ugy van. a fizikazseni
egy mérnök
2010. júl. 9. 19:58
Vedd már észre magad! Szerinted az erősebb autók alá miért nem rakják be a suzkukik 13"-os 155-ös kerekét? Talán, mert csak pörögne egy helyben a kerék?
2010. júl. 9. 20:28
Kapcsolódó kérdések: