Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tilosban parkoló autó miatt...

Tilosban parkoló autó miatt összetörtem a telefonom most ki a hibás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma este elmentem görkorizni és igen tudom ,hogy hülye vagyok ,de telefonnal a kezemben. (Régóta korizok, nem szoktam elesni.) Egy parkban görkoriztam ahol van egy parkoló csak ,hogy a járda végénél állt a kocsi ahol a gyalogos leléphet az úttestre... (teszek ki képet ,hogy érthető legyen) Gyorsan mentem a korimmal és nem tudtam megállni csak kikerűlni a füvön így elestem és a telefonom kepernyője betört szerencsére lehet használni, de nincs pénzem kifizetni és valószínűleg erre a jótállás semmit nem ér ...anyum kinyír bár teljesen joggal... Ilyenkor tudok valamit kezdeni a kocsissal marmint az övé a felelősség? (Nem szeretek másokra hárítani,de átgondoltam és ezért visszamentem lefotózni a rendszámot meg a kocsit) Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!

2019. jún. 23. 23:57
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Pont van ott kamera, de nem akarok semmit bizonyítani meg feljelenteni se. Csak beszélni vele hátha... bár ez naívan hangzik.
2019. jún. 24. 00:28
 12/41 anonim ***** válasza:
62%

A képeden nem látszik, hogy mitől lenne szabálytalan ez a parkolás.

Ha egy messziről jól látható akadály (parkoló autó) előtt nem tudsz lefékezni, akkor talán nem kéne görkoriznod, mert ön- és közveszélyes vagy.

2019. jún. 24. 00:38
 13/41 A kérdező kommentje:
Este volt, így sötét is. Jól látható volt az igaz, bár a kép vakuval készült mivel anélkül semmi se látszik. Az út leejtős és a füvön lehetett csak kikerülni az autót ami ,,kerekes,, korcsolyaval igen nehéz mivel a füvön leakad és csak járni lehet rajta gurulni nem. (Nagy lendülettel meg nehéz hirtelen sétálni rajta tudja aki korizik) Most tettem le a kresszt ,de anélkül is tilosnak gondolnám hisz ott a gyalogosok lépnek le az úttestre, úgy van kialakítva. (jártam már így ,de eddig mindig sikerült ,,átfutnom,, a füvön) Szerinten az egesz napos eső miatt csúszott is kicst a fű...
2019. jún. 24. 00:52
 14/41 anonim ***** válasza:
71%

A felelősség a tied, gyorsan,, figyelmetlemül, és bizony felelőtlenül gurultál, a baleset ennek a következménye.

Az autó helyett lehetett volna ott egy gyalogos, járókerettel, ha azt felborítod, vele akarnád megtériteni a kárt?

A kézbem tartott telefonnal közlekedés minden jármű vezetöjének tilos, a gyalogosok mehetnek bedugott füllel, kijelzőre tapadt szemmel, süketen, vakon, a görkorcsolyázó is gyalogos, de a kárt magadnak okoztad.

Egyébként meg törésre lehet telefon biztosítást kötni, igaz havi 500 forint plusz kiadás, de mostanság százezrekbe kerül egy okostelefon.

2019. jún. 24. 00:58
 15/41 A kérdező kommentje:
Egy gyalogost kitudtam volna kerülni van annyi hely simán. Ha csak nem befekszik a padka elé keresztbe mert az majdnem ugyan az... Vele nem fizetettném ki a kárt és az autóssal se hinném ,hogy végűl kifizetettem, mert az én hibám is ,de telefon nélkűl is elestem volna és akár eltörhettem volna valamim... ,de most ez nem lényeg. Teljesen más a helyzet mivel a gyalogos nem szabálytalankodott volna azzal hogy felém sétál, vagy ott áll és arrébb tudott volna húzódni ,de nem lett volna rá szükség mivel sokat megyek el ott korival és tudom hogy van annyi hely ,hogy kikerüljem őt. De a kocsi teljesen gátolta a betonos továbbhaladást.. ezt ha lassan megyek is csak a füvön át tudtam volna kikerülni ,de mint mondtam leejt az út így a lassításnak sincs értelme ha állok is megyek előre. (Bocsánat nem akartam ezzel bunkó lenni)
2019. jún. 24. 01:23
 16/41 A kérdező kommentje:
Van egy pár helyesírási hiba bocsánat kijavít a telefonom. Az autó ,ha úgy vesszük nem csak engem ,de a gyalogosokat is zavarja, gàtolja. Nem szabad oda parkolni ez alapból is szabálytalanság... De ez tényleg nem érdekelne és nem is hisztiznék ,de tényleg felelőtlenség volt az ő részéről odaállni ,egy babakocsit is gátol a közlekedésben, nem csak engem.
2019. jún. 24. 01:30
 17/41 anonim ***** válasza:
95%
Az egy dolog, hogy ő tilosban állt meg, de te meg túl gyorsan görkoriztál, ha sem észlelni, sem megállni nem volt időd. Egyáltalán hogyan gondoltad megadni az elsőbbséget a járda végén, mert ezek szerint ha nem állt volna ott egy autó, akkor sem tudtál volna megállni.
2019. jún. 24. 01:33
 18/41 A kérdező kommentje:
Részben értem azt is ,hogy miért írjátok sokan amit ,szóval köszönöm a válaszokat. :)
2019. jún. 24. 01:52
 19/41 anonim ***** válasza:
62%

A közlekedésben sokak számára nehezen érthető az, hogy egy tilosban ÁLLÓ autó általában nem okoz balesetet, azt a többi közlekedőnek kell lereagálni, hogy ott egy akadály.

Te is ki tudtad volna kerülni, ha figyelsz, nem a telefont nézed, és megfelelő sebességgel haladsz.

A tilosban állót a baleset okozása miatt abban az esetben teszik felelőssé, ha egyértelműen miatta történik. Az kevés, hogy ott áll, forgalmi okokból, vagy müszaki hiba miatt is állhat tilosban jármű.

A KRESZ-ben van egy gumi szabály, ami kb úgy hangzik, hogy a sebességet úgy kell megválasztani, hogy minden akadály előtt meg tudjon állni (vagy ki tudja, kerülni, legyen ideje reagálni), a féktávolság nem.lehet hosszabb, mint a belátható út hossza.

Ez gyalogosokra is vonatkozik, gyalogosan is lehet száguldozni, csak ugye a gyalogos többnyire önmagát sodorja veszélybe, ezért ösztönösen figyel... te ezt mulasztottad el.

2019. jún. 24. 02:18
 20/41 A kérdező kommentje:
Hülyeség azt gondolnom ,hogy odamegyek és a majdnem 17 éves fejemmel komolyan venne főleg ilyesmivel :D . Nem is csinálnék semmit úgy se. Bár feladhatnám őt ,hogy tilosban parkol ,de nem is akarom mert nem érnék el ezzel semmit az égvilágon, és emberileg is távol áll tőlem az ilyen hülyesmi. Én is óvatlan voltam azzal ,hogy telefonnal mentem ,de én úgy érzem csak ennyivel voltam az, a helyzetet felmérve az én szememmel aki ott volt és tudom ,hogy ha normalis akadály jött volna nem lett volna semmi, mivel nem kell az útról letérnem a fűre. Tudok rendesen korizni már több mint 10 éve korcsolyázom. Telefon nélkül is elestem volna az út leejt és mivel szabálytalan, nem számoltam ezzel. A járdán nem lehetett kikerűlni a füvön át vezetett az egyetlel út ,ha nem akarok nekicsapódni a kocsinak. A gyalogost kitudtam volna kerülni nem 2,5 méter széles jó esetben.... Mindegy nagyon köszönöm a válaszkat. Kicsit (nagyon) túlreagálom.
2019. jún. 24. 02:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!