Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit számít gokartban a...

Mennyit számít gokartban a testtömeg?

Figyelt kérdés
Nem profi szinten gokartozok, de hobbi versenyeken indultam már néhányan. Az utóbbi időben viszont pénz és idő hiányában már nem voltam. Elkezdtem edzeni és pár kilót szedtem is fel. Eddig voltam 67-68, most már 72,5. Szerintetek így már mínuszban vagyok?

2019. jún. 20. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
a kihagyott idő miatt nagyobb a mínuszod.
2019. jún. 20. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
13%
Biztos hogy jelent valamit, mégha csak másodperceket is.
2019. jún. 20. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

A lótúrót jelent másodperceket, esetleg tized másodperceket. Milyen erős gokart? Minél erősebb, annál kevésbé számít a súlyod.

Másrészt meg komolyan egy huszadrangú hobbi miatt érdekel a testtömegedben bekövetkezett nevetséges 4-5 kg-os változás? Ha annyira zavar, akkor sz..rj versenyzés előtt, meg vesd le a ruháidat, ez is több kiló "előnyhöz" juttat.

2019. jún. 20. 23:47
 4/7 anonim ***** válasza:
2019. jún. 21. 07:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Szuper, ettől összeszedettebb elemzést nem is várhatnék.

Nagyon köszönöm!!! :)

2019. jún. 22. 22:12
 6/7 anonim válasza:
Ez teljesen gépfüggő. Van ahol a kb 75 kg az ideális súly. Viszont az tény, hogy minél nehezebb az ember, akkor bármilyen jól technikázik, a könnyebb versenyzők az egyenesben előnyhöz juthatnak.
2019. aug. 25. 22:07
 7/7 anonim válasza:

Elméletben kb 10kilónként 0,1-0,2 mp. Pályafüggő, nagyobb súllyal jobb tapadás van, de ha sok a hajtű, többet szamít a rossz gyorsulás.

Azt is hallottam már, hogy más technika kell, nagy súllyal lehet jobb nagyobb ívben menni mint szűken. Ettől függetlenül ha valaki haverokkal megy, többet számít a jó technika. Én 40 kg plusszal 1-2 mp-el tudtam gyorrsabbat menni haverokhoz képest.

2020. okt. 15. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!