Hibás lehet a turbo?
Adott egy 2000 évjáratú Volkswagen Passat B5 1.9 TDI 110Le kombi, amelynél gyorsításkor viszonylag jó a nyomaték, de a turbónak egyáltalán nincs hangja. Ugyanennél az autónál a tulajdonos elmondása szerint gyárilag nincs benne kettős tömegű lendkerék. 310.000 km van benne, teljesen leinformálható visszakövethető előélettel.
Vállalható ezek alapján?
Értem. Nehéz látatlanban bármit is mondani. De önmagában az, hogy nem hallod a turbót vagy a lefúvót, önmagában még nem baj. Nekem más márkájú, dupla turbós autóm van és soha nem hallottam még semmit a turbó működéséből. Pedig jó erőben van, még csak 23.000km-nél tart.
Ha jól értem, ez egy olyan autó, amit kinéztél és szeretnéd megvenni. Egy állapotfelmérésre mindenképp érdemes lenne elvinni, rákérdezhetsz a szervizben a turbóra is. Valószínű többet tudnak ott mondani. De ha kétségeid vannak a műszaki állapotát illetően, én nem venném meg. Van még rengeteg más autó is a piacon. Sajnos csak ennyit tudok hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!