Izzitogyertya csere nyaron?
Most lesz olajcseres az autom es tavasszal mikor kicsereltettem az oninditot azt javasoltak hogy minel hamarabb az izzitogyertyat is szukseges lesz cserelni. ( a minel hamarabb az 1-2 honapot jelentett akkor.) Viszont tobb embert is megkerdeztem egyik fele azt mondja csak telen kell az izzitogyertya raer kesobb is kicsereltetnem a masik fele pedig azt mondja h “ujabb” autoknal (nem 20eves de 12 eves van mar a kocsi) pedig kell mar most is nyaron az uj izzitogyetya.
Kinek van igaza? Szivem szerint egy kalap alatt letendeznem de most ugy alakultak a dolgaim hogy egyszerre nem szeretnek annyi penzt kiadni.
Egyebkent Opel Astra H GTC 1.9 diesel az auto.
Koszonom a valaszokat!
Izzógyertyát akkor kell cserélni ha már nem jó.
Olyan nincs hogy majd két hónap múlva fog tönkre menni.
Kikell mérni és amelyik rossz , azt kikell cserélni.
Persze cserélheted önszorgalomból is.
Amúgy pont fordítva van mint amit mondtak neked...
Az öreg előkamrás diesel mercik pl. még nyáron is -1 hengerrel indulnak be ha nem jó valamelyik izzítógyertya :)
Míg az új motorok erre sokkal kevésbé érzékenyek.
A H Astra kijelzi ha valamelyik izzítógyertya nem jó. Addig felesleges kicserélni. Cserénél viszont könnyen előfordul, hogy beleszakad, aztán lehet levenni a hengerfejet.
Egyébként ilyenkor nyáron nem is izzít csak felvillan a lámpa egy pillanatra és nincs is szüksége az izzításra.
Nekem egy öreg Tdi-m van, ilyenkor lehúzom az izzítórelé csatlakozóját és csak +5°C alatt dugom vissza rá. Így is pöccre indul.
Akkor magyaran oktober november tajekan eleg lesz cserelnem telire?
Felvilan egy sarga szerviz lampa inditaskor de par masodperc mulva ki is alszik es mondta a szerelo mikor legutobb ott volt h az izzitogyertyat jelzi ez a lampa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!