Mit kell mondani forgalmi vizsgán?
Most megyek forgalmi vizsgára és az oktató nem nagyon mondta el, hogy az autó ellenőrzése hogyan van és hogy ha végeztem az ellenőrzéssel mit kell mondanom a Vizsga biztosnak.
Arra emlékszem hogy elsőnek a gumikat majd a kormányt kell ellenőrizni. Aztán a világítást. Ott mindegy milyen sorrendben kapcsolom fel a vilagitasokat?
Meg hogy a végén valami ilyesmi mondat hogy az autón nem találtam kulserelmi nyomot vagy hibát mehet a forgalomba. De ebbe a mondatba nem vagyok biztos hogy így van. Bocsi a helyesírási hibákért telefonról írtam.
A gumikat kell megnézni,nincs-e rajta sérülés,a kormány holtjátékát,a világítást,a rendszámtáblát hogy látható-e és fékpróbát is kell csinálni.
A sorrend az mindegy.
Nekem csak annyit kellett mondani hogy az autót rendben találtam,ennyi.Nem kell ilyen szigorúan csinálni,csak mondd el valahogy hogy minden jó.
Szerintem legjobb alapból az, ha mondod mit csinálsz, vizsgálsz éppen. Nem rébuszokban, csak 1-1 szóban. Ne csak azt lássa a VB, hogy bámulod az autót.
Nekem így tanították:
Gumik (5 dolgot nézel):
- Nyomás (szemre jó, nem lapos)
- Bordázat mélysége (4-5 mm)
- Látható sérülés van-e
- Radiál típusúak a gumik (alapvetően személy autón azok, de meg kell nézni)
- Tengelyenként azonos kell legyen a mintázat.
Kormány:
- Recsegő, ropogó hangot ad-e ki.
- Holtjáték rendben van-e (kb 1 centi)
Világítás (6 dolog):
- Helyzetjelzők
- Tompított
- Távolsági
- Irányjelzők
- Féklámpa (ehhez segítséget kérsz oktatótól, aki nyomja a pedált míg megnézed)
- Tolató lámpa (hátramenetet kell kapcsolni hozzá
Rendszám:
- Rögzített
- Jól látható
- Világítása működik
Fékek:
- Lábfék (felső 2/3-adnál felkeményedik)
- Kézifék (3-4 kattanásnál megfeszül)
Fékpróba:
- Indulás után ahogy írták, gyakorlatilag ahogy elindulsz, le is fékezel és jelzed, hogy a fék jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!