Behajtani tilos, mire számítsak? Többit lent.
Úgy tudom, az 30ezer. Bár lehet, azóta nőtt.
Én azon akadtam ki, hogy olyan utcába hajtottam, ahova amúgy be lehet hajtani, csak nem onnan, ahonnan én tettem. Ott kötelező haladási irány volt egyenesen. Ez nekem 50ezerbe fájt. És akkor néztem utána, hogy ha behajtani tilos lett volna, az "csak" 30ezer lett volna...
Dehogy büntetnek, legalábbis utólag nem.
Habár a behajtási tilalom megsértése az objektív felelősség kategóriájába tartozik, a kutya sem nézegeti egész nap a kamerafelvételeket, legyen szó biztonsági/térfigyelő/közlekedési/rendőrségi/bármilyen egyéb kameráról. Egyedül a VÉDA tud büntetni, de az egy intelligens rendszer, tehát saját maga értelmezi a képet, nem egy operátor nyomogatja a gombokat.
Emellett nem is biztos, hogy egy kamerafelvétel alapján egyértelműen bizonyítható a szabálysértés ténye. És nem is fogadnak el bármilyen felvételt automatikusan, ami nem rendőrségi felvétel.
Akkor megúsztam, köszönöm szépen! :)
Elég nagy cumi lett volna ha büntetnek mert én kézzel lábbal mentem volna onnan ki hamár benéztem, de jobbra odaraktak egy ilyen betonkordont, tehát az egyenes sávba sem volt menekvés.
Mégegyszer köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!