Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vennétek 300...

Milyen autót vennétek 300 ezer Ft körül?

Figyelt kérdés

1 éve van jogsim. Eddig faterom autójával járkáltam , de szeretnék végre egy saját kocsit. Opel Astra F-re gondoltam bár tudom hogy 300-ból nem jönne ki egy szebb darab. Max 400-at tudnék rászánni, de az már a plafon.

Lényeg hogy megbízható legyen (már amennyire egy idősebb autó megbízható...), alacsony fenntartási költség és olcsó alkatrész.

Előre is köszi a válaszokat.

2010. júl. 8. 14:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
És azzal mi a baj?
2010. júl. 8. 17:15
 12/24 anonim ***** válasza:

Magyarországon élsz?

AKKOR FIZESD KI AZ ADÓT TE IS RENDESEN B+!

2010. júl. 8. 17:17
 13/24 anonim ***** válasza:
Arra aztán várhatsz! Inkább járok P-rendszámmal, mint hogy fizessek!
2010. júl. 8. 17:24
 14/24 anonim ***** válasza:
Szóval a Suzuki Swift GTi-t. 400-ból teljesen megvan. Gyors, városba és mindenhova tökéletes. GYorsulásra is ok, 205 a vége. Hasznaltauto.hu-n 210-ezerért hirdetem!
2010. júl. 8. 21:55
 15/24 anonim ***** válasza:

Melyik? Az a német rendszámú?

Egyik ismerősöm pont 2 hete vett egy 94-es, kulturált állapotú, 1.3-as GLX-et 210-ért.

De ő direkt helyben keresett autót, nem akart érte utazni.

2010. júl. 8. 22:12
 16/24 anonim ***** válasza:

Akkor összegezzük:

A kérdésedből nekem úgy jön le, hog fiatal (18-20 éves körül) vagy. A kérdésedből adódólag ez lenne az első autód, amire van 300ezer forintod. Ha nem volt még autó a neveden, biztosításod sem vbolt, tahát A0-ról fogsz indulni. Ha veszel egy 1.6-os vectrát, ami ugyan megy, mint a vadbarom, meg menő is, de a biztosításra negyedévente a gatyádat fogod rákölteni, valamint alkatrészre is fogsz költeni belőle, ami szintén nem olcsó dolog, hiába relatív olcsóak az opel alkatrészek. Gondold meg, első autó, nincs még bónuszod sem, fiatal is vagy, ez a biztosítónak már eleve háromszoros kockázat, hátha még veszel egy 100 lóerős autót, ami igaz, hogy megy, de ez a negyedik kockázati tényező, tehát, kb. 2x-es biztosítási összeget fogsz fizetni, mint egy kisebb autóra. Megmondva őszintén, én is a suzukira voksolnék a helyedben, és ha van eszed, a bónusz 3-ig meg is maradnék egy 1000ccm-is autónál, utána már jöhet a nagyobb. A suzuki több szempontból is jó lenne neked, jobban jársz átiratásnál, mint egy 1.6-os autónál, jobban jársz a biztosítással, jobban jársz a javíttatási kötségekkel, stb. Amit veszthetsz vele: presztizs. (És itt jön be majd a halálmadár kollega, aki töri az autókat, nem vezeti, és mondja majd, hogy meghalsz benne.) Gondold át, szerintem ne vegyél erős autót, legyen 1-2-3 év balesetmentes biztosításod, akkor nem fogsz belerokkanni. Persze, nem kell megfogadni a tanácsom, vehetsz 2.0-s vectrát is tőlem, nekem nem okozol vele kellemetlenséget.

Sok sikert a vásárláshoz.

Robibácsi.

2010. júl. 8. 22:21
 17/24 anonim ***** válasza:
Igen a német rendszámos, de az nem a sajátja, ennek svájci papírjai vannak. Mondjuk a 100LE meg a 68 nem ugyanaz ám!
2010. júl. 8. 22:25
 18/24 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek köszönöm a részletes választ. És persze a többieknek is. Nem egy több 100 lóerős autóra gondoltam én sem. Egy 1.4-es F Astra bőven megtenné. Swift-et pont azért nem szeretnék amit te is mondtál, hogy egy karambolnál nem fog megvédeni és ez biztos is. Nem is azért mert száguldoznék vele (már amennyire azzal lehet), de nem csak az én hibámból történhet baj. Szóval akármennyire is vigyázok akkor is történhet bármi. Azzal pedig tisztában vagyok hogy a vételáron kívül elég sokba lesz a fenntartás is.
2010. júl. 8. 23:37
 19/24 anonim ***** válasza:

a hasznaltauto.hu-n vannak olcsón 1.4-es opel astrák 300-400 ezerért kapsz

pl ez [link]

Ha a felni nem kell akkor 270 ezerért elviheted

Plusz:Forgalmi engedély:6000Ft

Törzskönyv: 6000Ft

Vagyonszerzési illeték (cm3 alapján):25002Ft

Eredetiség vizsga díja:17000Ft

Összesen:54002Ft

Plusz a biztosítás ha nem volt a neveden még biztosítás akkor 13-14 ezer erre a kocsira

2010. júl. 9. 08:58
 20/24 anonim ***** válasza:
08:58, az alja milyen? Nem rohad?
2010. júl. 9. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!