1,4T súlyú autóhoz 1800ccm-es benzin 125HP (170Nm) motor elegendő ahhoz, hogy gyors legyen az autó?
Tehát értem én ezalatt, hogy ha egy régi 700-800kg-os Suzukiba vagy Daewoo-ba rakjuk ugyanezt a motort, akkor az hasítani fog, viszont ekkora autóhoz is elegendő vagy ez inkább olyan mintha egy 13000-16000ccm-es 460-500HP-s motorral vonszolnék egy kamiont?
Szóval ehhez a súlyhoz arányosan elég ez a motorteljesítmény jó gyorsuláshoz?
A pontosabb válaszok érdekében pár adat:
Saját tömeg 1 388 kg
Össztömeg 1 875 kg
Szélesség 1 812 mm
Magasság 1 429 mm
Hosszúság 4 731 mm
Tengelytáv 2 754 mm
Gumiméret 205/55 R16 (Első kerék hajtás)
Kivitel Sedan/Lépcsőshátú/Limuzin
Nincs hátúl vagy oldalt légterelő/spoiler
Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra 10,9 s
Végsebesség 205 km/h
Jó az Ford-nak is, nem Passat, de majdnem. És nem csak lesz hanem már van csak új szerzemény ezért érdekel ez.
Nyílván nem egy tuningautóval, BMW-vel, elektromos autóval meg mai új modern autókkal akarom hasonlítgatni, tudom azért most már mikre képesek. Egyszerűen vegyes városi/pálya használat mellett a többi átlag autóhoz képest megfelel e ez a súly/motor arány.
Nem egy extrém agresszív előzgető veszélyes vagánykodó vezetés mellett hanem normál használatra viszont nem is akarok azért ezzel beállni a régi Suzukik meg kombik mögé se pedig úgy érezni, hogy teherautót vonszolok mert nagy motor nagy súlyt visz.
Nekem volt MK3-as Mondeom, az picit volt csak nehezebb. A 145 lóerővel (és brutális 185Nm-rel) én gyengének éreztem. Normálisan közlekedni elég volt, viszont ha tempósabban akartál haladni akkor bizony forgatni kellett rendesen, autópályán pedig 130 fölött már hangos volt.
Nem vagyunk egyformák, nekem a 145ló is kevés volt, ez a 125 még kevesebb lenne. Másnak meg bőven elég. Normálisan közlekedni lehet mindkettővel.
Hát gyorsulási versenyre ne járj vele, de az utcán el lehet vele boldogulni.
De ha már megvetted, akkor úgyis hót mindegy, hogy mit írunk. Majd megtapasztalod, hogy neked mire elég.
Nem valami rakéta.
az én kocsim 1370kg, 125le 200Nm, kb 10,3s lehet neki a 0-100.
ma már akármelyik kis autó letuja gyorsulni,5 személlyel kifejezetten lomha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!