Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen youngtimert érdemes venni?

Milyen youngtimert érdemes venni?

Figyelt kérdés

Ki mit venne az alábbi feltételekkel, és miért?

-elsősorban '90-es évekbeli, de a 2000-es évek eleje vagy esetleg a '80-as évek vége is szóba jöhet

-benzines

-kupé, sedan, kabrió, vagy ferdehátú

-fogyasztás legfeljebb 10-15l körül használattól függően, de ha egy kicsit több, az se nagy baj (szóval igazából mindegy :D )

-ne legyen gyenge (hogy legyen valami konkrétum is: 0-100: 10s vagy alatta)

-kb 1.5mFt-ig ideális, max 2mFt

-rendszeres használatra alkalmas, nem csak dísznek jó (de nem napi munkábajárós autó)

-nem unalmas, legyen benne valami, ami miatt érdekes veterán lehet belőle

2019. máj. 30. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmileg olyat érdemes venni, amelyikbe te szerelmes vagy.

Anyagilag meg egyiket sem érdemes venni, a szerelmére nem azért költ az ember, mert az hasznot hoz, érzelmi kötődés.

2019. máj. 30. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagymotoros benzines autok között nézelödnék.
2019. máj. 30. 18:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem rég vettem egy Audi 100-ast (C4), eddig nagyon tetszik. Sokan azt mondták rá hogy túl lágy és emiatt rossz érzés tölti el őket benne, de nekem meg pont ideális. Napi szinten használom és ezen nem is szeretnék változtatni, mert teljesen megfelel ilyen használatra is. Az mondjuk igaz, hogy a sportosság nyoma sincs meg benne, de ez szerintem nem olyan nagy baj. Fogyasztása hosszútávon, óvatos közlekedés mellett 6-6,5 l/100km, normálisan haladva 7 l/100km, városba meg 9 körül.
2019. máj. 30. 22:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak ilyen vágyaim, ott volt az E31 a fejemben amíg nem olvastam az összeghatárt.

Pénz nélkül azért ez kemény dió. Valami erősebb 3-as coupe, Manta MKII, VW Scirocco MKII. Utóbbiakból nehéz lesz komolyabb motorral venni

2019. máj. 31. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Peugeot 406 Coupé. Jó esetben ha 50db van belőle az országban és mostanság elég olcsón adják őket (800e és 2m között). Nekem is egy ilyen van és nagyon jó és szép autó. Mind a 4 hengeres (138LE), mind a V6-os (207LE) megfelel a 10s alatti kritériumnak, illetve a fogyasztásnak (14-15 lityi). Pininfarina karosszéria, emiatt úgy néz ki, mint egy kis mini-Ferrari 456-os, így unalmasnak sem mondható. Belül pedig a legtöbben szép bőrülés van. Én most voltam vele autós találkozón és az enyém volt az egyedüli darab belőle, pedig majd ezer autó volt kinn, tehát nem kellett szégyenkeznem miatta. Napi használatra meg tökéletesen alkalmas. 370L-es csomagtér és kupé létére hatalmas belső tér (Négy felnőtt simán elfér benne.).
2019. máj. 31. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
50 db 406 Coupe? Ne már, jó lesz az 1000 db-nak is:D
2019. jún. 1. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:
#6. Dehogy van belőle 1000db. Az országban amikor bejött ez a típus, akkor volt max 150-200db volt belőle. Azóta pedig a legtöbbet összetörték. Használtautón is ugyanazt a 12-15db-ot látom az elmúlt két évben és a városban is jó ha 4-5-öt láttam idáig (Ebből 2 van a használtautón fenn, két ezüst.)
2019. jún. 2. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!