Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy dízel autóval mekkroa...

Egy dízel autóval mekkroa tavot érdemes megtenni egyhuzamba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap nagyon fontos utam lenne az orszag masik vegebe.. ott leallitanam es egybol jonnek vissza, hogy idobe vissza erjek egy idopontra tehat max 1 piheno ferne bele.

A kocsi egy golf4 1.9 pd tdi

A baj az, hogy múlt héten volt szerelonel mivek a turboban a geometria szarakodni kezd es lassan felkene ujjita vagy beruhazmi egy turbora.

Kerdesem az lenne hogy el merjek indulni 870km tavra így?

Köszi a normális valaszokat!

2019. máj. 26. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Mit jelent az a szarakodni kezd és fel kellene újítani?

Eszi az olajat? Füstöl? Esetleg leragadt a geo?

2019. máj. 26. 13:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen csipegeto az olajat. Es leragadt a geometria
2019. máj. 26. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy hogy egyben vagy részekben teszed meg a távot az autó nem fárad el nem kell pihentetni.

A baj inkább az hogy ha úgy ragad be hogy szetforogja magát a turbó vagy sok olajat enged át és ezért megszalad a motor...

De ez lehet 5km hosszú távon is, a pihenés a femnek nem kell.

A házat se bontják le néha hogy pihenjen a tégla

2019. máj. 26. 14:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát, én nem indulnék el vele hosszú útra, de nem azért, mert megviseli a motort (nem viseli meg), csak ha többszáz km-re otthonról lerobbansz, az elég kellemetlen.
2019. máj. 26. 14:15
 5/10 A kérdező kommentje:
Így van ettől tartók én is.
2019. máj. 26. 16:17
 6/10 anonim ***** válasza:

"Igen csipegeto az olajat. Es leragadt a geometria"

Ez két különböző probléma.

Mit jelent az hogy csipegeti az olajat? Mekkora a lógása a turbónak?

A GT turbókra nem jellemző az instanthalál miszerint felkapja a motorolajat.

2019. máj. 26. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:

"A házat se bontják le néha hogy pihenjen a tégla"

Ezen most nagyon jót röhögtem. :D Amúgy így igaz, szemléletes példa. Az egyhuzamban megtehető táv az autó szempontjából leginkább a tank méretétől és a fogyasztástól függ. Az emberi tényező szokott a szűkebb keresztmetszet lenni. Tudsz-e egyhuzamban wc-zés nélkül 435km-t végigülni, vezetni.

Műszaki hibás autóval én nem járkálnék semekkora távra, csak legfeljebb az első szervizig.

2019. máj. 26. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
De ez nem komoly hiba. Nyugodtan elindulhatsz vele. Minden második TDI-n probléma ez a geometriás dolog, aztán úgy használják évekig. Az olaj pedig... Amelyik PDTDI nem eszi az olajat, annak valami baja van :))
2019. máj. 27. 00:03
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Azért 10e km alatt a max-ról esetleg a minimumig le mehet az olaj, e felett már azért gond van szerintem. Igaz én hosszú távokon használom napi szinten az autót és 12e km alatt a max-ról lemegy min-max közé. Óra szerint 400e futott kersztmotoros 1.9pd.
2019. máj. 27. 20:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Ha esetleg érdekel valakit megtette az utat hiba nelkul hal isten. :D

Egyébként 10 ezer km alatt maxrol kozepre megy le azért irtam ugy, hogy csipegeti nem pedig eszi :)

2019. máj. 27. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!