Megérné a 2 ütemű motorokat továbbfejleszteni?
Azért ötlött fel bennem a kétütemű motorok továbbfejlesztésének lehetősége mert egyik munkatársamnak van egy kétütemű robogója amibe külön kell adagolni a motorolajat és nem kell keveréket tankolni. Ha a 2 ütemű Wartburg motorját továbbfejlesztenék úgy hogy a benzintől független olajozása legyen és kapjon injektoros üzemanyag adagolást akkor máris felhasználó és környezetbarátabb lenne és talán megállná a helyét a mai autókban is.
Kinek mi a véleménye? Lehetne olcsó autókat gyártani továbbfejlesztett kétütemű motorokkal?
Roots fúvóval ki lehet váltani a forgattyúsház elősűrítést, így az olajozása is lehetne 4T és nem égetne olajat, mehetne a direkt befecskendezés is. Nagy potenciál volna bennük és sportban látom is jövőjét, a probléma továbbra is az, hogy nem környezetbarát így személyautókba nem fog bekerülni, illetve olyan 4T motorok lesznek majd amik bizonyos körülmények esetén kis ideig 2T üzemben is mehetnek.
Rendes 2T motor esélytelen.
A 2x több munkaütem és az alacsony fordulaton való működésképtelensége miatt (akármit csinálsz velük ezeket pörgetni kell) a mai környezetvédelmi normákkal esélytelen. Még az euro 1-2-3 idejében lett volna esélyük.
Number 9-re egy üzenet:
Véleményem szerint azért szűkséges gyűrű a dugattyú also részére is mert ugye a beömlőkre bíznám a felturbózott nyomást ami az én tervem szerint kőrben a hengerben a dugattyú also holtpontján lennének nyitva mint a felömlök a 2-üteműeknél. Ezt azért gondoltam így hogy mind a 4 szelep maradjon kipufogó szelep és alternatívan nyitnának hol ez a kettő következő fordulatkor a másik kettő. Így nyomatékot és fordulatszámot is tudunk elérni. Akar 14.000.
Az also gyűrűk a dugattyú felfelé mozgásánál akadályoznák meg a nyomás alatt lévő levegőt a kartellba jutástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!