Te megengednéd egy friss jogsis haverodnak, hogy vezesse az autód?
Az attól függ, hogy hogy áll hozzá a vezetéshez.
Ha kezdő vezetőnek megfelelő óvatossággal, akkor könnyű vezetési körülmények között (jó látási viszonyok, száraz út, nem nagy forgalom) miért ne gyakoroljon. Senki nem született Schumachernek.
De ha azt hiszi magáról, hogy a jogsi után egy hónappal ő már született Schumacher, és elvinné az autómat csapatni egyet a hétvégén - akkor inkább menjen busszal.
NEM, autót nem adok kölcsön és nem kérek kölcsön.
Ugyanis még a legjobb vezetövel is elöfordulhat, hogy balesete lesz, valaki belemegy vagy akármi más, és ezzel garantáltan megvan a kölcsönkérö fél hibáztatása meg az összeveszés.
Könyvet, nőt, autót nem adunk kölcsön.
Soha, senkinek. Se barátnak, se rokonnak, se az atyaúristennek.
Majd megtanulod te is.
Nem adnám oda. Mondom úgy, hogy nekem többen átadták a volánt friss jogsisként, de látszott rajtuk, hogy nem szívesen. Hiába legjobb barát meg testvér.
Egyrészt belegondolok milyen baromságokat tudtam csinálni friss jogsisként, én sem örülnék neki, ha fordítva ugyanazt csinálná valaki. Sőt, azt vettem észre, minél jobban megtanulom, megszeretem a vezetést, annál kevésbé szívesen adom át a kormányt a saját kocsimban másoknak. Hiába tudom, hogy tőlem sokkal rutinosabb sofőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!