Opel Corsa C, vagy Peugeot 107?
Sziasztok! Páromnak nézünk egy jó ideje kis méretű autót. Hasonló felszereltségűek, mindkét autó 2006-os, az ára is ugyan annyi, az állapotuk is mindkét autónak jó. Az Opelban 80LE-s 1.2 van, a 107ben Toyota motoros 1.0 68LE. Az Opelt jól ismerem, mert majd 10 évig használtam szüleimét, a 107-est nem ismerem. Opel nagyobb, talán a kezelőszervei is jobban el vannak helyezve, mint a kis Peugeotnak. A kis 107es viszont kisebb, talán könnyebb vele manőverezni, parkolni, külsőleg sokkal szebb, mint az opel. Hátránya, hogy ahogy olvastam elég instabil a 800kg-ja miatt, főleg télen.
Mivel már abszolút nem tudok dönteni hogy melyik autót válasszuk, a ti tanácsaitokra, véleményetekre lennék kíváncsi!
A válaszotokat előre is köszönöm!
Opel,
több Corsa C is van a családban.
Az 1.2 elég vérszegény, de női kocsinak, városba bőven elboldogul.
A kiszemelt Opelt elvitték, alku nélkül, a meghirdetett 850e áron. Hozzáteszem a tulaj felhívott, ha többet adok érte, mint aki lefoglalózta, elvihetem az autót - zsidó....
Ismerem a típust, 0km-esen szalonból vettünk fapados C Corsat, közel 11 évig használtam, 170e km van benne, átlagot számolva a kötelező szervízeken és kopó alkatrészeken felül évi ~8000ft-ot költöttem rá (lamdaszondák, sebességváltó kulissza, 2 hátsókerék csapágy + nemrég lett cserélve a vezérlés). Most szüleim használják. Megbízható autó, valamivel nagyobb, mint a 107.
A másik autó azért jöhet szóba, mert köztudottan PSA-Toyota közös fejlesztésű, Toyota motoros miniautó. Arra, hogy párom megtanuljon vele vezetni, s kiismerje a forgalmat, úgy gondoljuk elegendő lehet. Klíma, szervó, ABS... minden van benne.
Amit az 5# válaszadó írt a kuplungról azt a tulaj is megerősítette és én is tapasztaltam hosszú próbaút során.
Típushibákról tud valaki?
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!