Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C, vagy Peugeot 107?

ElekTamás88 kérdése:

Opel Corsa C, vagy Peugeot 107?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Páromnak nézünk egy jó ideje kis méretű autót. Hasonló felszereltségűek, mindkét autó 2006-os, az ára is ugyan annyi, az állapotuk is mindkét autónak jó. Az Opelban 80LE-s 1.2 van, a 107ben Toyota motoros 1.0 68LE. Az Opelt jól ismerem, mert majd 10 évig használtam szüleimét, a 107-est nem ismerem. Opel nagyobb, talán a kezelőszervei is jobban el vannak helyezve, mint a kis Peugeotnak. A kis 107es viszont kisebb, talán könnyebb vele manőverezni, parkolni, külsőleg sokkal szebb, mint az opel. Hátránya, hogy ahogy olvastam elég instabil a 800kg-ja miatt, főleg télen.

Mivel már abszolút nem tudok dönteni hogy melyik autót válasszuk, a ti tanácsaitokra, véleményetekre lennék kíváncsi!

A válaszotokat előre is köszönöm!

2019. máj. 29. 13:29
 1/6 D. Brasco ***** válasza:
42%
A 2 autó nem egy katogoria semmilyen szinten!Ha jot akarsz magadnak a 107-estől menekülj!Ehhez képest a corsa egy igazi rolls royce!
2019. máj. 29. 13:45
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
Inkább Opel, franciát inkább ne, sok bajtól óvód meg magad ha az Opelt választod
2019. máj. 29. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
Opel!
2019. máj. 29. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

Opel,

több Corsa C is van a családban.

Az 1.2 elég vérszegény, de női kocsinak, városba bőven elboldogul.

2019. máj. 29. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
36%
Japán az a francia. A Daihatsu fejlesztette az erőforrást a Toyotának, többször is lett év motorja. Ha nem zavar, hogy egy méretkategóriával kisebb, akkor azt ajánlom. A 2009 előtti modelleknél az alulméretes kuplungtárcsa hajlamos idő előtt elkopni, de a 2009 utáni, nagyobb is csereszabatos vele. Hátul a szőnyeg alá be kell nézni nem-e rozsdásodik a fenéklemez, mert ott meg tud állni a víz, de más típushibája nincs.
2019. máj. 29. 14:46
 6/6 A kérdező kommentje:

A kiszemelt Opelt elvitték, alku nélkül, a meghirdetett 850e áron. Hozzáteszem a tulaj felhívott, ha többet adok érte, mint aki lefoglalózta, elvihetem az autót - zsidó....

Ismerem a típust, 0km-esen szalonból vettünk fapados C Corsat, közel 11 évig használtam, 170e km van benne, átlagot számolva a kötelező szervízeken és kopó alkatrészeken felül évi ~8000ft-ot költöttem rá (lamdaszondák, sebességváltó kulissza, 2 hátsókerék csapágy + nemrég lett cserélve a vezérlés). Most szüleim használják. Megbízható autó, valamivel nagyobb, mint a 107.

A másik autó azért jöhet szóba, mert köztudottan PSA-Toyota közös fejlesztésű, Toyota motoros miniautó. Arra, hogy párom megtanuljon vele vezetni, s kiismerje a forgalmat, úgy gondoljuk elegendő lehet. Klíma, szervó, ABS... minden van benne.

Amit az 5# válaszadó írt a kuplungról azt a tulaj is megerősítette és én is tapasztaltam hosszú próbaút során.

Típushibákról tud valaki?

Köszönöm szépen!

2019. máj. 31. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!