Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek Simson S51-et...

Szerintetek Simson S51-et vagy valamilyen 50 cm3-es Supermotot vegyek kezdő/tanulómotornak?

Figyelt kérdés

2019. máj. 24. 20:45
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat kifelejtettem. Nem rég lett meg a jogosítványom (AM), és nem tudok dűlőre jutni. Iskolába járásra is használnám a motort. Sajnos csak 200000 Ft-om van rá. Ti mit javasoltok? Köszönöm előre is 😊
2019. máj. 24. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenkitől jön majd a savazás, de én Simsont vennék. Én is azon tanultam motorozni. Egyébként az AM6-tal szerelt motorok se rosszak, ha azok jobban tetszenek vegyél olyat.
2019. máj. 24. 21:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :) Még jöhetnek a vélemények, tapasztalatok kíváncsi vagyok
2019. máj. 24. 21:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Sok dolog szólhat a Simson mellett, főként a nosztalgia és azok a tények, hogy tényleg élvezetes vele motorozni. Én már az idős korosztályhoz tartozom és motor gyűjtéssel és restaurálással foglalkozom. Sajnos azt kell mondjam, hogy ma egy jobb példányt szeretne vásárolni az S51 Simsonok közül, akkor a 200000,- Ft. erre nem lesz elég, nagyon túl vannak árazva a használható Simson motorkerékpárok! Az olcsóbb motorok inkább csak "kicsinosított ócskavasak".

A rengeteg utángyártott alkatrészekkel teljesen tönkretett romhalmazhoz lehet jutni.

Inkább olasz robogók alkalmasak a mai biztonságos közlekedéshez, elől és hátul hatékony tárcsafék, dinamikus motor és stabil működés. Sport robogók közül kiemelkedő minőség és esztétikai forma a Gilera Runner és az Aprilia SR már 200000.- Ft. körül 2005-2009 évjáratok között lehet keresgetni, szép esztétikai állapotút lehet találni.

AM6 blokkal szerelt motorokat Rieju, derbi, Beta, GasGas, aprilia suprmoto kétszázezer forintért nehéz találni. Inkább csak komoly felújítást igénylő példányokat!

Ezért ajánlom a az olasz sportrobogókat.

2019. máj. 25. 08:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a válaszod, sokat segített :)!
2019. máj. 25. 13:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a Simsont inkább hagyd, nem ér annyit amennyit elkérnek érte és ahogy a 4-es válaszoló is írta, a legtöbbje összetákolt ócskavas. Jelenleg a pajtában elrohadt rozsdakupacokért is százezreket kérnek mert 'eredeti állapotú'.

Én is Simsonon tanultam meg motorozni, de mindennapos használatra alkalmatlan volt, rengeteget kellett szerelni (legalább az alapokat abból is megtanultam). Messzire sose mentem vele, de a váltós motorhoz az alapokat megtanulni tényleg jó választás, ha el is csúszol vele legalább nem sajnálod annyira mint egy modernebb, drágább motort. Amelyik alkalmas lenne a megbízható napi használatra, ahhoz rendesen zsebbe kell nyúlni.

2019. máj. 26. 21:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, lassan 2 éve van api használatban a Simsonom, soha nem volt vele baj. Pedig sokat kap. Napi 20-25km. Ha úgy tartja kedvünk, akkor haverokkal elmegyünk motorozni, földút, aszfaltos út, sár, szinte mindegy neki.
2019. máj. 26. 21:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hát akkor még kipótolom valahogy ilyen 50-60000 ft-al😊
2019. máj. 28. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!