Szerintetek Simson S51-et vagy valamilyen 50 cm3-es Supermotot vegyek kezdő/tanulómotornak?
Tisztelt Kérdező!
Sok dolog szólhat a Simson mellett, főként a nosztalgia és azok a tények, hogy tényleg élvezetes vele motorozni. Én már az idős korosztályhoz tartozom és motor gyűjtéssel és restaurálással foglalkozom. Sajnos azt kell mondjam, hogy ma egy jobb példányt szeretne vásárolni az S51 Simsonok közül, akkor a 200000,- Ft. erre nem lesz elég, nagyon túl vannak árazva a használható Simson motorkerékpárok! Az olcsóbb motorok inkább csak "kicsinosított ócskavasak".
A rengeteg utángyártott alkatrészekkel teljesen tönkretett romhalmazhoz lehet jutni.
Inkább olasz robogók alkalmasak a mai biztonságos közlekedéshez, elől és hátul hatékony tárcsafék, dinamikus motor és stabil működés. Sport robogók közül kiemelkedő minőség és esztétikai forma a Gilera Runner és az Aprilia SR már 200000.- Ft. körül 2005-2009 évjáratok között lehet keresgetni, szép esztétikai állapotút lehet találni.
AM6 blokkal szerelt motorokat Rieju, derbi, Beta, GasGas, aprilia suprmoto kétszázezer forintért nehéz találni. Inkább csak komoly felújítást igénylő példányokat!
Ezért ajánlom a az olasz sportrobogókat.
Szerintem a Simsont inkább hagyd, nem ér annyit amennyit elkérnek érte és ahogy a 4-es válaszoló is írta, a legtöbbje összetákolt ócskavas. Jelenleg a pajtában elrohadt rozsdakupacokért is százezreket kérnek mert 'eredeti állapotú'.
Én is Simsonon tanultam meg motorozni, de mindennapos használatra alkalmatlan volt, rengeteget kellett szerelni (legalább az alapokat abból is megtanultam). Messzire sose mentem vele, de a váltós motorhoz az alapokat megtanulni tényleg jó választás, ha el is csúszol vele legalább nem sajnálod annyira mint egy modernebb, drágább motort. Amelyik alkalmas lenne a megbízható napi használatra, ahhoz rendesen zsebbe kell nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!