Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aprilia Rs-125 és ''kezdő...

Dominik31212 kérdése:

Aprilia Rs-125 és ''kezdő simson''? '

Figyelt kérdés

Aprilia rs-125 el kapcsolatban csak annyit szeretnék kérdezni hogy mi a véleményetek róla , kinézetre és teljesitményre (a 2008-as kiadásról beszélünk)

A simsonnal kapcsolatban meg annyit akartam kérdezni hogy miért ajánlják ennyire ? (Szerintem sokkal jobban meg lehet tanulni motorozni,váltani...stb egy 50-es enduro-n mint egy simsonon)

2017. okt. 24. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Az RS-125 egy valódi 125-ös sportmotor, nagy sebességre méretezett futóművel és fékekkel, powerszelepes nagy teljesítményű, különolajzós 2T motorral.

A Simson S51 egy segédmotor, az 1940-es évek legolcsóbb gépeinek színvonalán gyártották és az 1980-as években milliószámra öntötték el vele K-európa országait akik boldog tudatlanságukban képesek voltak az átlagfizetés többszörösét kiadni egy ilyenért.

Ugyan a Riga-Romet-Verhó hármashoz képest valóban jónak számított, de a világ fejlettebb részeihez képest 40-50 évvel volt lemaradva. (1969: Honda CB sorozat...)

Ami felnyomja az árakat, az a nosztalgiafaktor, amelynek annyi valós alapja van, hogy a Simson fanoknak a 80-as években még felállt a faxuk.

2017. okt. 24. 15:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha teljesen kezdőként, nulla tapasztalattal akarsz nekiállni motorozni, akkor a Simson tökéletes választás. Nem mondom hogy nagyobb motorral nem lehet megtanulni motorozni, de ahhoz elég fegyelmezettnek kell lennie az embernek. Egy RS125 nem éppen kezdőknek való, hiába kis ccm, bivelyerős motor... ez az egyik, a másik pedig a súlya. majdnem háromszor annyit nyom mint egy simson, amit azért egy két komolyabb kanyarnál észre is vesz az ember, nehezebb megtartani. esetleg még az 50ccm es változatát tudom ajánlani kezdőnek, de arra sem árt odafigyelni, a gyorsasági motorok a legnehezebben kezelhető gépek közé tartoznak, teljesítménytől függetlenül.
2017. okt. 24. 19:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok , köszönöm a válaszokat , nem kezdö vagyok hanem csak kiváncsi voltam hogy miért ajánlják ennyire a simsont , mert én egy 50-es eunduro-n tökéletesen megtanultam menni . Aprilia-t meg azért kérdeztem mert most fogok venni egy 2008-as at és hogy szerintetek megéri-e
2017. okt. 25. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!