Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntetőfékezésre mit lehet...

Büntetőfékezésre mit lehet reagálni?

Figyelt kérdés
Veletek történt már ilyen? Vagy ti szoktatok ilyet csinálni?

2019. máj. 22. 16:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha van fedélzeti kamerád, meg lehet próbálni feljelenteni a magáról megfeledkezett autóstársat.
2019. máj. 22. 18:48
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen.

Autópálya, hosszú folyamatos kamionsort előztem a szokásos 140km/h-mal. Aztán egy szerb rendszámű autó hatalmas sebességkülönbséggel beér. (Magyarországon történt 130km/h maximális megengedett sebességnél.) Jó gondoltam, mivel folyamatos a sor a külsőben, hogy ne tartsam fel, kicsit odalépek, de még nagyjából traffipax határt nem átlépve 150km/h-ig gyorsítottam. Aztán amint lett alkalmam, index ki és kihúzódtam a külsőbe. Erre a szerb kivág elém és közvetlenül előttem 140 körüli tempónál teljesen indokolatlanul satuféket nyom. Szerencsére jók a reflexeim és a belsőben nem jött senki, jók voltak az útviszonyok és ESP is van az autómban. Így félre tudtam rántani, nem csattantunk és repültünk mindketten az árokba ilyen tempónál. De ez nem rajat múlt.

Úgy látszik, hirtelen nem volt annyira sietős neki. Na most mit kellett volna tennem? Le lefékezek 90-re, hogy bekéretőzzek két kamion közé, azzal kevésbé tartom fel?

Az ilyen közúti veszélyeztetés, szándékos emberölési kísérlet után szereztem be én is kamerát. Nem azért, hogy bárhova is feltöltsem az ilyen isten barmait, hanem hogy legyen bizonyítékom ha nem tudom elkerülni a csattanást.

Ennél az esetnél nem nagyon volt időm, alkalmam mit reagálni. Azzal voltam elfoglalva hogy az úton tartsam az autót.

2019. máj. 22. 20:24
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Lényege, hogy balesetveszélyt okozz, ha megkeseredett semmirekellő retek az ember csak akkor kell ilyet csinálni, de akkor kötelező.
2019. máj. 22. 20:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én a harmadik büntifékezés után jól telivertem a taxis állatját a Váci úton. Ott számolta el a matekot, hogy a kocsin (Mercedes Conecto G) van frontkamera is, online rögzít, és a baleset után, mikor a helyszínelő (céges, és rendőrségi) azonnal kikérte a felvételt a szerverről, kiderült, hogy nem én vagyok a hunyó. Neki azonnal ugrott a jogsija.
2019. máj. 22. 21:02
 15/22 anonim ***** válasza:
34%

"Bocs, hogy valószínüleg hülyeséget kérdezek, de mire jó a "büntetöfékezés"?

Nem Magyarországon élek és itt ez nem divat, viszont az ilyet igen komolyan büntetik közúti veszélyeztetés miatt."

1. Oké, külföldön vagy, büszkék vagyunk rád.

2. Ha nem tudod mi az a bütetőfékezés, akkor honnan tudod, hogy ott nem divat?

3. Végtelen büntetőfékezős videóválogatás van az interneten, mind "külföldi". Keress rá, hogy brake checks.

https://www.youtube.com/results?search_query=brake+checks

2019. máj. 22. 23:40
 16/22 anonim ***** válasza:
ha trakival vagy orrsúllyal akkor vissza tolni az anyjába mert ez selejtes
2019. máj. 23. 06:46
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

tegnap 23:40-es: látom, a bunkó stílus megvan nálad is, a gondolkodás/szövegértelmzés képessége kevésbé!

Nem azt kédeztem, MI a büntetöfékezés, hanem MIRE LENNE JÓ! Ugyanis az nem világos, mire jó valakinek, ha kockáztatja a saját testi épségét meg az autóját, ebböl neki mi haszna lenne?

2019. máj. 23. 07:24
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csinálok ilyet és szerencsére még nem történt ilyen, de már láttam ilyen, csak a paraszt azt nézte be, hogy mellette egy kék-piros villogóval megáldott kis autó is haladt, ami egyből reagált az éleseszűre. De, hogy mi értelme van ennek, arra ötletem nincs. Sok idióta így kompenzál magában valamit. És, hogy mit lehet csinálni? Mondjuk ha az autómban lenne kis kék szolgálati villogó, akkor egyből kiraknám, azt elbeszélgetnék az illetővel egy gyors megállítás után, hogy mégis mi játszódik le a csöpp agyában.
2019. máj. 23. 09:54
 19/22 anonim ***** válasza:

"Nem azt kédeztem, MI a büntetöfékezés, hanem MIRE LENNE JÓ! Ugyanis az nem világos, mire jó valakinek, ha kockáztatja a saját testi épségét meg az autóját, ebböl neki mi haszna lenne?"

Hopp, valóban félreolvastam.

Ettől függetlenül továbbra is él amit mondtam: tele van az internet ilyen videókkal, a világ minden országából, az USA-tól kezdve Anglián át Oroszországig.

2019. máj. 23. 10:01
 20/22 Majatom ***** válasza:
100%
Annyit lehet csinálni, hogy felkészülsz rá. Pl. ha valaki nagy sebességkülönbséggel ér utól, és nem tudsz egyből kisorolni előle, akkor figyelni kell, hogy mikor el tudod engedni, akkor mit csinál. Mert aki a sebességben nem szabálykövető, az a jobbra tartást is le fogja szarni, így ha az elhaladás után kisorol eléd, akkor sanszos, hogy csak azért teszi, hogy feltartson. Aki síet, az tovább fog menni a belsőben.
2019. máj. 23. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!