Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rosszul lett váltva, és most...

Rosszul lett váltva, és most nem működik a váltó. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Barátomnak kölcsönadtam az autómat, hogy gyakoroljon vezetni, és a srác úgy rakta be egyesből üresbe a váltót, hogy mindenen izomból keresztülhúzta. Akkor már nem volt okés a dolog mikor ezt megcsinálta, mivel amikor én üresbe akartam rakni akkor megakadt valamibe és nagy erővel lehetett hátramenetbe rakni. Hazafelé menet ahogy váltottam, teljesen megváltozott minden. Nagynehezen sikerult berakni egyesbe majd kettőbe háromba. Majd amikor kiraktam 5. be akkor a hármast kapcsolta. Aztán próbáltam megint váltani és teljesen széthullott a váltó. Semmi ellenállása nincs a váltónak, úgy lötyög ahogy akar és sehova nem lehet betenni, csak 3. ba maradt a fokozat. Mi lehet a gond, mi mehetett tönkre? Elég egy váltókulissza csere?

Az auto egy Fiat Brava 1.4

Remélem jól és érthetően fogalmaztam meg mindent.

Előre is megköszönöm a segítségeket!

#váltókulissza #nem lehet váltani
2019. máj. 18. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Szerelő. Valószínűleg csak az összekötő hullott szét.
2019. máj. 18. 22:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, és ez a művelet körülbelül milyen árban lenne szereléssel?
2019. máj. 18. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a komádból kiverném a szerelés árát...

Ha szerencséd van, akkor csak a váltóra menő rudazat, kulissza ment szét, az egy egyszerű ujjgyakorlat egy szerelőnek.

De a mai szerelőket ismerve, fix, hogy kitalálja, hogy a váltód esett szét belül, és jujujuj meg jajajajaj, 200 ezer forint mindenestül.

2019. máj. 19. 05:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
mielőtt elviszed szerelőhöz(mert el kell vinni a szétesett váltó miatt) nézd meg, hogy bontóban mennyibe fájna egy használt váltó. jobban jársz a cserével.
2019. máj. 19. 07:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
szétment a rudazat, ha váltó lenne akkor a váltókar ugyanúgy működne és nem lötyögne csak nem venné a sebességet.
2019. máj. 19. 10:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket! A váltó rudazatot nehéz kicserélni és költséges meló?
2019. máj. 19. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!