220 lóerő nem kevés 1,7 tonnához?
Nekem 160 lóerőm van 1,3 tonnában. Arányait tekintve ez is hasonló, vagy kicsit még jobb is.
Ebből kiindulva nem egy versenyautó a gép, nem mondom hogy ha akar valaki nem tol le az útról, de lehet vele kifejezetten dinamikusan haladni. Főleg igaz ez, hogy ha alacsony fordulaton nyomatékos a motorod és nem kell szétpörgetni hogy menjen. Szóval normál közlekedéshez bőven elég, nem kevés.
Családban van egy Audi A6 C7.
Az 1700 kg körül van, és egy 2.8-as v6-os benzinmotor van benne. Ez papíron 202 LE, 7,7 másodperc a 0-100.
Ez abszolút nem kevés, ez szerintem már a dinamikus kategória, nagyon kényelmesen lehet vele haladni autópályán is. Sőt...
Szerintem ami 8 másodpercen belül gyorsul 0-100-at, az már jónak mondható.
De relatív hogy kinek mi a kevés. Hallottam én már 500 LE-s Dodge Challengerre is hogy kevés, mert a Hellcat jobban megy...
Meg 20 éves 2.0 turbódízel Mercire hogy nagyon komolyan megy tesó...
Szóval ülj be egy ilyenbe, döntsd el hogy neked kevés-e vagy nem. De hidd el, hogy azzal már azért odébb lehet állni ;)
Őszintén mondom, most nem tudom hogy komolyan beszélsz, vagy ironizálsz-e?
Vagy nem hiszed el, hogy van C7 ilyen motorral? :D
Vagy komolyan gondolod hogy szép, és ritka?
Teljesen komolyan gondolom, nekem is C7 van most, de 3.0 TDI.
Hogy érzékeltessem, miről beszélek, rákerestem mobile.de-n: 2.8 FSI-ből 96 db van fenn, 3.0 TDI-ből 5798. Ez már a turbómotoros korszak volt, alig lehetett már 2011-ben is ilyen autóból szívót kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!