Károsítom ezzel az autómat?
Oktatóm úgy tanította hogy 1-est csak akkor kapcsolunk ha teljesen megállt az autó. Viszont egy olyan zsúfolt kereszteződéshez értem ahol kis lejtő is van és jöttek is oldalról így nem mertem bekockáztatni azt, hogy 2-es és lehet lefulladok hanem 1-est váltottam, igazából max ha 5-el gurultam, mert a sebességméró szinte a 0-n volt.
Jól tettem? Vagy inkább váltsak legközelebb 2-est?
Ha nem kezdett el rángatni a kocsi, akkor nem volt rossz a sebességválasztás.
Alapból tleg az a mondás, hogy 1-esbe akkor ha el akarunk indulni.
Van amikor nagyon lassú a kocsi és jobbnak érzi az ember az 1-est, valójában jól csúsztatva 2-esben is menne az.
Sőt, 2-esben is el tudsz indulni a kocsival álló helyzetből lefulladás nélkül.
Nem rángatott csak felpörgött 2000 fölé picivel.
Elég öreg autó egyébként
2002-es 1.4-es Scénic
Köszi a válaszokat :)
Hát egyesbe csak akkor tedd ha elindulsz vagy ha már majdnem megálltál. Nekem is berángat ha nagyobb sebességnél teszem 1-esbe. De ki lehet tapasztalni, hogy egy bizonyos sebesség intervallumban melyiket kapcsold.
De amugy jól tetted hogy 1-esbe váltottál a domb miatt, ha olyan helyzetben vagy mint amit irtál is akkor inkább lassíts addig amig szépen beveszi ez 1-est
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!