Mit tudok csinálni ha kaptam egy kerékbilincset vagy elvontatták az autómat?
Illetve ilyen esetekben mennyire figyelnek oda arra, hogy a járművem bármilyen alkatrésze ne sérüljön?
Illetve a vontatást nem tudom hogy oldják meg, ha elsőkerék hajtású autóm van és be van húzva a kézi..
A vontattást(is) felkészült szakemberek végzik. Előtte fotóznak, jegyzőkönyvet vesznek fek a kocsi külső, szabadszemmel látható állapotáról. Régen még volt némi lehetőség a perre, ma már nincs. Még egy Bentleyt is elvisznek, hiába 90 millió a fapados....
Kerékbilincs esetén otthagynak egy piros színű tacepaot, amin mindet elmagyaráznak...neked csak fizetni kell.
Szabály szerint:
"Az intézkedés végrehajtása során úgy kell eljárni, hogy a járműben sérülés vagy egyéb károsodás ne keletkezzen."
Nyilván, ha sérülés, vagy károsodás éri az autód, akkor kötelesek megtéríteni.
Kerkékbilincsnél hagynak egy cetlit az autón, amin van egy telefonszám. Azt felhívod, fél óra alatt kijönnek, és ha kifizeted a bírságot, akkor leveszik, és mehetsz a dolgodra.
Ahhoz hogy elvontassák, ahhoz marha szar helyen kell állnod huzamosabb ideig szerintem... Az ilyen helyeken ki is van táblázva, hogy elvontathatják. Alapvetően a kerékbilincs a bevettebb szokás.
A vontatásra és annak módjára pedig már kaptál választ.
Köszönöm a válaszokat
És honnan tudjam hogy el lett vontatva, vagy ellopták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!