Mitől merűlhet le az autómban 3 de akár 1 nap alatt az
akkumulátor?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén januárban merűlt le először az akkumulátor az autómban, akkor ki is cseréltem egy újra. Viszont márciusban az új aksi is lemerűlt,ekkor tanácsolták vigyem el egy autóvillamossági szerelőhöz. El is vittem, mérték a töltést, és, hogy maraf e tajta plussz fogyasztó, de nem találtak semkit. Javasolták vegyek egy új aksit, mrrt biztos egy túltároltat adtak el nekem. Vettem megint egy új akkumulátort de ez megint lemerűlz 2 héttel ezelőtt, akkor újra töltöttül, de most a héten megint annyi volt neki. Elvittem megint az autóvillamossági szerelőhöz, mert azt mondta, lehet idődzakos hiba is, hátha most jelenzkezik a mérés során. Viszont nem találtam megint semmit. Mikor leállítom az autóm mindent lekapcsolok, szóval amire tudok odafigyelek. Az lenne a kérdésem, hogy hova vigyem szerintetek a kocsit? Esetleg ha elviszem egy autódiagnosztikába az jó lehet? Segítségeteket előre is köszönöm.
Az is lehet, hogy nem töltődik rendesen. Másik szakemberhez vidd el.
2019. máj. 8. 07:24
3/11 anonim válasza:
Mérd ki valahogy, hogy ha minden kikapcsolt állapotban van, akkor ad-e le áramot az akku (folyik-e át rajta áram).A tünet ugyanis arra utal, hogy valami folyamatosan terheli az akkut. Régi akkunál lehet belső rövidzár, de új(ak)nál inkább arra lehet gyanakodni, hogy valami mégis terheli az akkut.
2019. máj. 8. 07:26
4/11 anonim válasza:
Generátor működik? Nem kötöttél be valamit, ami szívhatja az akkut?
2019. máj. 8. 08:13
5/11 anonim válasza:
Utolso otletet jonak tartom.
De abba a szervizbe ne vidd vissza, ahol nem talaltak semmit, de rogton vetettek veled meg egy ujat, hatha a regit tultaroltak. Eleg atlatszo dolog, hogy csak rad akartak sozni egy akkumulatort, amire neked semmi szukseged sem volt.
2019. máj. 8. 08:39
6/11 anonim válasza:
Csak egy tipp: nekem pl. az autosradio ugy volt bekotve (az elezo tulaj altal), hogy allandoan vett fel aramot. Ez nem mindig fogyasztotta le az akkumulatort, de tobbszor is a legvaratlanabb, legkellemetlenebb helyzetekben cserben hagyott az auto. Vettem bele egy uj akkumulatort, de egyidejuleg szethuzkodtam az autosradio kabeleit. Kesobb elvittem boltba, hogy uj autosradiot tegyenek bele, akkor mondta a szerelo, hogy ez hogyan volt osszerakva.
Azota evek teltek el, az akkumulator kivaloan szolgal akkor is, ha kemeny fagyokban ket hetig nincs beinditva.
2019. máj. 8. 08:44
7/11 anonim válasza:
ellenőrizni kell van-e töltés.
járó motornál 14V körüli feszültséget kell mérned az akksin.
Alapjáraton is legalább 13V.
ha ez megvan, akkor leállított motornál meg kell nézni az áramfelvételt. 1-2 napos lemerüléshez 1A körüli áramerősség kell akku kapacitástól függően. már a 0.1A is leszopja 2 hét alatt (pl rosszul bekötött rádió)
2019. máj. 8. 09:05
8/11 anonim válasza:
Rádió, riasztó, bármi ami nem gyári.
Esetleg generátor töltést kéne nézni.
2019. máj. 8. 11:41
9/11 anonim válasza:
Vidd el egy másik szervizbe. A probléma az lehet hogy nem tölt a generátor, vagy valami ,,ellopja" az áramot. Ezt úgy értem, hogy egy szál elégett vagy hasonló és letestel valamihez aminek következtében elmegy az áram, de ez mérőműszerekkel megnézhető
2019. máj. 8. 14:39
10/11 anonim válasza:
Valahol egy vezeték el van törve, és zárlatot okoz. Nem szeretik a szakik, mert rámegy a napjuk, mire megtalálják, aztán valami kis filléres javításért nem kérhetik el a ráfordított idő árát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!