Land Rover discovery 2.5 tdi mennyit eszik?
Tapasztalatokat szeretnék első sorban, nem netes adatokat, mint kíváncsiság, hogy mennyit eszik ez a szörnyeteg, vagyis nektek mennyit eszik?
Vegyesbe ?
És ha valakinek van olyan adata hogy nem terepen mennyit evett annak is örülnék, viszonyítás képpen kéne!
Esetleg ha valaki ment vele hosszabb távra és lemérte a fogyasztását annak is örülnék!
Na meg véleményt a motorról:)
Látogatásra nem vagyok kíváncsi köszi;)
Brasco, nem olvastad, nem netes adatokat kér... :-)
Mert tudod, ott mindenki össze-vissza irkál, de majd itt a gyk-n megmondják a tutit! :-)
Legalább is remélem :D
Na meg németből sem vagyok erős, hogy értsem az oldalt:"D
Elmondom mi is a fő ok, vagyis ami miatt kíváncsi vagyok a discovery robosztus teljesítményére ...
Egy kis terepjáró mellett szántam el magam .
Első sorban ami feltétel, dízel legyen , és legyen klíma.
Nos a land rover feeelander 2.0Di perkins motoros ,,fenevadjára" szűkítettem a kört, (több más közepes, kissebb testű terepjárókat is néztem, de alapvetően ezek fogyasztása (bár a freelander nagyobb részben utcai mint terep de a többi amit néztem akad köztük kifejezetten terep gép is) Szóval nem sokkal esznek kevesebbet) , vagyis minek tartsak olyan kis terepjárót, vagy városi terepjárót ami eszik X mennyiséget ha nem sokkal több fogyasztással lehet valami komolyabb szerkezetem .
Persze nem a fogyasztás a fő szempontom , de a tobbi szempontot már tisztáztam magamnak és átnéztem de a fogyasztás még hátra maradt, arról nehéz jó infót szerezni...de yilván nem ez alapján választok majd, de figyelembe veszek egy érték határt.
Köszönöm
Végül is a 200 és 300 Tdi motorok majdnem egyformák. Nekem az utóbbi van, ez olyan 10 körül eszik átlagban de városban keveset használom és sokszor vontatok vele. Egy barátom le tudta vinni a sajátját 8,5-9 körül vegyesben pedig még egy kicsit húzva is volt rajta az adagoló és a turbónyomás.
A motorja szög egyszerű, mechanikus rajta minden, de elég gyengécske. Az 1 tonnás futót már igencsak megérzi, különösen emelkedőn.
"discovery robosztus teljesítményére ..."
Ha teljesítmény kell, akkor 4.0 V8. Csak hát az a fránya fogyasztás..
A Discovery 2-ben (98-tól) már a TD5 dízelek vannak. Ezek jóval modernebb (PD) és erősebb motorok mint a 300 Tdi (94-98). Maga az autó is jobban felszerelt mint az elődje, de ez néha hátrányt és komoly költségeket jelent. Pl a légrugók elég nyűgösek tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!