Opel Astra G Classic II helyett mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Adódott most egy lehetőség az ismerősi körömben, ahol eladóvá vált egy rendszeresen és nagyon tisztességesen karbantartott Opel Astra G Classic II 2005-ös autó 290.000 Km-rel 700 ezerért. Bár nagyon tetszik az autó formája és az egyszerűsége, a megbízhatósági gondok kicsit elbizonytalanítottak. Ez már láncos autó, ahol a csere 150 ezer ft is lehet és ott a twinport hibalehetőség is ami 80 körül javítható, nem kiszedhető EGR szelep stb, és még sok idegesítő hibajelenség. Tudom, Suzukit csak hajtani kellett, de ott tényleg a fék, olajcsere stb-n kívül nem kellett semmi miatt aggódni, főleg a motorja miatt nem. Ha nem lenne ilyen gyér a biztonság, nem cserélném le, de már félek az utakon kicsit. Bár általánosságban mondva olcsón fenntartható autó, tudnátok ebben a kategóriában/ársávban esetleg alternatívát ajánlani? Most egy Suzuki Swift sedant hajtok, csak azért cserélem le, mert félek hogy egy esetleges baleset után nem szállnék ki az autóból. Az autót munkába járásra használnám (napi 30 km összesen) meg boltba ide-oda, meg negyedévente kisebb kirándulásra (kb. 500 km). Köszi előre is.2019. máj. 3. 08:52
1/4 anonim válasza:
Én megvenném a G Astrát. Minden autónak van típus hibája. Még a 2005 - től gyártott Swiftnek is. Nyelestengely csapágy ,Abs kocka stb.. Ha ezt nézed nem fogsz tudni autót venni. A régi Swiftnél olcsóbb fenntartású autó nem létezik,csak a karosszéria rohad le róla. Még a wagonr, Ignis párost is drágább üzemeltetni mint a régi Swiftet.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, ez igaz végül is. Elsősorban a biztonság miatt váltok és nem élményautózást keresek, hanem egy igáslovat. Az olcsó fenntarthatóság is relatív, de én úgy tudom, a G astrát nem fényévekkel több fenntartani a régi swiftnél.
2019. máj. 3. 12:43
3/4 anonim válasza:
Én egy 5 ajtós suzit cseréltem le. 20 évesen. Valóban filléres a fenntartasa. 16 év alatt a kötelezőkön kívül kb 120 ezer ft ot vitt el. Szerettem, mert nagyon megbízható volt! Nos igen... A törés. Nagyon régi konstrukció kb változatlanul 2002 ig. Viszont amikor kijött akkor megfelelt a kategóriaban. Nyilvan ma már nem. Nalam Astra lett az utód, igaz nem G.-s. Itt csak a vezėrlés annyi mint ami a swiftre elment egyébbe 15 ėv alatt... Viszont ugye ég és föld a kettő. De az biztos, h 15 év swiftezés utan semmi rosszat nem tudok mondani rajuk.
4/4 anonim válasza:
Tartsd meg a swiftet, ha nincs semmi baja. De, ha mindenképp jobb autót akarsz, bátran vedd meg az Astrát. Ha ismered az előéletét, megvannak a szervíz számláit, biztosan nem fogsz mellényúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!