Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autoval könyebb elözni...

Robirobi26 kérdése:

Melyik autoval könyebb elözni golf 5 1.6 fsi 115 ló vagy golf 5 1.9 dizel 105?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 27. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagy általánosságban szerintem elmondható, hogy az gyorsul jobban, amelyiknek nagyobb a nyomatéka. Viszont kellően magas fordulatszám esetén előfordulhat, hogy adott esetben a benzinesnek lesz nagyobb a nyomatéka adott fordulatszámnál, de igazából ezt csak a két autó nyomaték-teljesítmény görbéje alapján lehetne pontosan összehasonlítani.
2019. ápr. 27. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem sok különbség lesz a kettő között. A dízel alacsonyabb fordulatról jobban megindul nyomatékból, de üveghangon valószínűleg a benzines egy kicsit jobb lesz.

Én ennél szofisztikáltabb szempontok szerint vennék autót...

2019. ápr. 27. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem sok különbség van a 2 között. A dízel elméletileg jobban megy alacsonyabb fordulaton, viszont kell 3 másodperc, mire összeszedi magát, betölt a turbó, ésígytovább. Aztán 3000 fölött el is fogy a szufla, gyakran kell váltogatni. A benzines viszont ha megindul, akkor kihúzathatod egész 6000-ig, és akkor folyamatosan lehet vele gyorsítani jó sokat. Összességében én mindig a turbódízelekkel szeretek jobban autózni a mindennapokban.
2019. ápr. 27. 21:31
 4/7 anonim ***** válasza:
A TDI-t nem kell kivenni 5.ből hogy előzz, és nem kell 3mp hogy betöltsön a turbó, igaz inkább lendületből szoktam előzni mintsem padlógázzal.
2019. ápr. 28. 11:18
 5/7 anonim ***** válasza:

" és nem kell 3mp hogy betöltsön a turbó, igaz inkább lendületből szoktam előzni mintsem padlógázzal."

Hát lehet több is egy kicsit. Alapból kell 2 mp, mire veszi a lapot a motor, miután lepadlóztad, mert ugye nem reagál egyből a gázpedál. Aztán még 2 mp, mire a turbó is betölt. Addig nem történik semmi :)

2019. ápr. 28. 15:02
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 "igaz inkább lendületből szoktam előzni mintsem padlógázzal" Mint írtam nem szoktam padlózni, mert nem kell. Szerintem egy kezemen megtudom számolni az elmúlt 50e km alatt hányszor nyomtam padlógázt.
2019. ápr. 28. 16:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, én is így szoktam, lendületből. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a dízelek sem tépik le a fejed egyből, mint ahogy azt sokan próbálják bemagyarázni.
2019. ápr. 28. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!