Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerinted jó ha alufelni van...

Szerinted jó ha alufelni van az autón? Fontos neked?

Figyelt kérdés
Szebb az autó alufelnivel ez tėny, de azonkívül semmi értelme. Te hogy gondolod? Érdemes költeni egy jó alufelnire, vagy jó az acél is, mert azzal is el lehet menni ugyanúgy... Neked fontos mi van a kocsi "alatt"?
2019. ápr. 27. 08:10
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Én leszarom. Sosem érdekelt, hogy néz ki egy szerszám. Márpedig az autóm egy szerszám, nem pedig műtárgy.
2019. ápr. 27. 08:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy szép autó alatt meg sem fordulna a fejemben, hogy lemezfelni legyen, legalábbis a nyári gumival biztosan. Hatalmas különbség van esztétikailag, az egész autó karakterét megváltoztatja. Még ha szép, gyári dísztárcsa is van rajta, nem ugyan az.

Ha egy olyan autóról van szó, ami így se, úgy se szép, kicsit öreg, kicsit szakadt, szigorúan csak közelekdési eszköz, akkor mindegy, de nekem ilyen autóm még nem volt.

2019. ápr. 27. 08:21
 3/8 dirtboy ***** válasza:

Autó függő, egy szép autó alatt nagyon jól tud mutatni egy megfelelő méretű és hozzá illő felni.

de pl egy fiat panda vagy multipla stb alatt édes mindegy felni van vagy csak lemezfelni dísztárcsával.

Nekem nyáron 18as viszonylag ritka fajta felni van a kocsim alatt, télen is alu de akkor a gyári 16os audi felni.

2019. ápr. 27. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Alu jó mert hul a fék :)
2019. ápr. 27. 09:11
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Nekem mindegy, csak azért alufelni a nyári mert így kaptam. De már a dísz tárcsa sem erdekel telen, a lenyeg hogy menjen mert munkaeszkoz nem státusz szimbólum :)
2019. ápr. 27. 10:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Számít az alufelni legaább annyira, mint annak a megjelenése aki kiszáll belőle.

Persze nem mindegy milyen színű az autó, csillogó e az alufelni, sőt az is, hogy hány osztásos. Pont úgy megnézik, mint egy embert, aki elegánsan van öltözve.

válaszolva: nekem fontos, persze az is, hogy tiszta legyen a fényezés. Mert sáros kocsin tökmindegy.

2019. ápr. 27. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos, például egy régi, sokak által csúnyának titulált Renault Thaliát is nagyon fel tud dobni egy látványosabb alufelni, a dísztárcsás vasfelnihez képest. Ez konkrétan saját autóm. De van egy 2012-es A6-osom is, na az alá hogy tegyek vasfelnit? Láttam már ilyet, aki ezt elkövette ezen az autón, vasfelnivel egy lepukkant, elhanyagolt autónak tűnt, azért itt van különbség.
2019. ápr. 27. 10:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogyhogy semmi értelme?! Ugyan annyi az értelme és a használati értéke, mint a lemezfelninek.

Az előző autóm a gyárból alufelnivel jött ki. Télre vettem hozzá lemezfelnis szettet, gyári dísztárcsával. Elvoltam vele, télre jó volt a lemez, olcsóbb is volt, mint az alu. Hozzáteszem, az utángyártott alufelnik szerintem sosem néznek ki olyan jól, mint a gyáriak. Így olyat nem szívesen vettem volna, még ha olcsóbb is.

A mostani autómhoz, a rendelt felszereltségi szinthez szintén járt alapból a 17"-os alufelni. Ha kijelentem a szalonban, hogy én már pedig csak és kizárólag lemezfelnin vagyok hajlandó átvenni az autót, egy forinttal se lett volna olcsóbb. Télre ehhez is első körben lemezfelnit szerettem volna venni. Viszont "szembe jött" velem egy kiállítási autóról leszerelt makulátlan gyári 16"-os szett. Középkupakkal, gyári nyomásszenzorokkal olcsóbb volt, mint a 4db csupasz lemezfelni. Nem vagyok saját magam ellensége, így megvettem ezt. Így most télen-nyáron gyári alufelnis szettel járok. Nem érzem semmi hátrányát a lemezfelnihez képest. Szerintem is szebb, jobban néz ki vele az autó. Szellősebb, jobban szellőzik alatta a fék. Peremvédős gumikat használok, a járdaszegélyeket nem szoktam megtámadni. Előző autómon 7 év használat után is karcmentesek voltak az alufelnik. De ha arról van szó a lemezfelnin lévő dísztárcsákat is le lehet padkázni. Gyáriból pedig az se olcsó ha pótolni kell.

2019. ápr. 27. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!