16"-os alufelnit fogok 14"-os acélfelnire cserélni. Hány kilót nyerek körülbelül ezen?
A 16" gyári méret volt, vagy optikai tuning része, és amúgy gyárilag 14-essel jött ki az autó?
Csak azért, mert ha a gyári méret 16, akkor nem biztos hogy a 14-esbe befér a féknyereg...
Pontos számot én se tudok mondani, de az tény, hogy minden ősszel amikor felviszem a 16-os "könnyűfém" (höhö) felnire szerelt nyári gumikat a padlásra majdnem belerokkanok amíg felszenvedem őket a létrán (egyenként)
A téli szettet (acélfelnin) fütyörészve fel tudom vinni. Jó pár kilóval könnyebb az acélfelni.
Nos, az eredmények:
1. jóval könnyebb
2. jobban gyorsul
3. könnyebben fordul
4. biztonságosabb nedves úton
5. jóval olcsóbb a gumi rá
6. a 14"-os négyévszakossal a 16"-os nyárihoz képest fél literrel kevesebbet fogyaszt száz kilométeren
7. nem ráz szét ezeken a csodás magyar utakon
8. a nyomvájúk nem vezetik meg és a szervós kormányt nem tekergeti.
Semleges hatás: nem lett zajosabb.
Negatív hatás: a tapadás valami nagyon minimálisan gyengébb száraz úton - viszont nem megy el hirtelen.
Frenetikusan jó döntés volt! (Vredestein Quatrac 5 négyévszakos került fel rá)
Faxa! :)
Én a # 3-as vagyok. Borzasztóan nagy különbségeket én nem vettem észre a 17"-os alu és a 15"-os lemezfelnis kerekek között.
15-össel talán a ballonossága miatt kevésbé ráz az úthibákon, de csak árnyalatnyi a különbség.
Fogyasztás nálam decire ugyan annyi. Gondolom a 3cm-rel keskenyebb kerék kisebb gördülési ellenállását pont ellensúlyozza a téli mintázat, keverék nagyobb tapadása.
#8 Végre egy értelmes ember.
Mi is ezért cseréltük le a feleségem kocsiján a gyári 16-os felniket 15-ösre (kisebbe nem fért volna be a féknyereg, és a kocsit nem szállították 16-osnál kisebb felnivel), kapott négyévszakos Michelin Crossclimate-t, azóta nem esik ki az ember fogtömése, és nem rázza ki a vesekövét. Igaz, kanyarban kevésbé "húzzák sínen" mint a gyári kerékkel, de valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!