Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf 4 es ha mozdítom a...

Golf 4 es ha mozdítom a kormányt leesik az alapjárat, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Illetve ha kuplungal indulok alapjáraton, akkor le-fel "hintázik. 2003 as évjárat, BOB motorkód 1,6 v16.

2019. ápr. 23. 11:03
 1/5 D. Brasco ***** válasza:
100%

Az első kerdesednek az az oka hogy dolgozik a szervó rasegites a kormanyra...teljesen normalis

A masik meg felesleges autó kínzás...ez az alapjaratrol.indulas egy baromsag!A fordulat meg azert ingadozik,mert az autó erzi higy kicsi a forsulat es le fog fulladni es az elektronika tart neki egy kis gázt

2019. ápr. 23. 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, nekem eddig egyik autómnál sem esett észrevehetően a fordulatszám a kormánytekeréstől, szóval szerintem nem normális a jelenség.

Az oké, hogy ilyenkor a szervószivattyú (vagy a generátor, ha elektromos a szervó) jobban megterheli a motort, de ettől még az alapjárati fordulatszámot tartania kéne.

Mást nem tapasztál? (pl. gyengébb a motor, többet fogyaszt, szokatlanul füstöl, hibakód)

2019. ápr. 23. 12:28
 3/5 A kérdező kommentje:
8 litert fogyaszt, az elvileg normális. Nem füstöl és nem is gyenge a motor. Még annyit vettem észre hogy 1 esben egyenletes gázzal is néha visszaránt, ha alapjárat körül haladok, pl dugóban.
2019. ápr. 23. 17:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem dízel,ha nem benzines és kis nyomatéka van alapjáraton és ahoz közeli fordulaton.Ha nagyon pici gázt adsz neki alapjárat,kis fordulaton guruláskor,akkor befog szaggatni,majd gyorsul utána.A picinél picit több gáznál már nincs szaggatás és utána visszább lehet venni a gázt az alapjárati lassú haladáshoz,mikor van már lendület.Ez már nekem hibátlanul megy a pesti dugóban.

Alapjáraton is dolgozik a szervó és ez a terhelés okozza a kormány mozdulatok közben az ingadozást,de az elektronika némi késéssel követi.

2019. ápr. 23. 21:06
 5/5 Orsós Zoltán .. válasza:
Nekem ugyan ez (golf 4 1.4 ahw) hogy kormány tekerésnél leáll a motor folytoszelepet cseréltem és ez csak motor melegedés után csinálja.. hideg motornál nem esetleg valaki tudja a problémát hogy ilyenkor mit lehetne csinálni?
2023. szept. 6. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!