Golf 4 es ha mozdítom a kormányt leesik az alapjárat, mi lehet az oka?
Az első kerdesednek az az oka hogy dolgozik a szervó rasegites a kormanyra...teljesen normalis
A masik meg felesleges autó kínzás...ez az alapjaratrol.indulas egy baromsag!A fordulat meg azert ingadozik,mert az autó erzi higy kicsi a forsulat es le fog fulladni es az elektronika tart neki egy kis gázt
Hát nem tudom, nekem eddig egyik autómnál sem esett észrevehetően a fordulatszám a kormánytekeréstől, szóval szerintem nem normális a jelenség.
Az oké, hogy ilyenkor a szervószivattyú (vagy a generátor, ha elektromos a szervó) jobban megterheli a motort, de ettől még az alapjárati fordulatszámot tartania kéne.
Mást nem tapasztál? (pl. gyengébb a motor, többet fogyaszt, szokatlanul füstöl, hibakód)
Ez nem dízel,ha nem benzines és kis nyomatéka van alapjáraton és ahoz közeli fordulaton.Ha nagyon pici gázt adsz neki alapjárat,kis fordulaton guruláskor,akkor befog szaggatni,majd gyorsul utána.A picinél picit több gáznál már nincs szaggatás és utána visszább lehet venni a gázt az alapjárati lassú haladáshoz,mikor van már lendület.Ez már nekem hibátlanul megy a pesti dugóban.
Alapjáraton is dolgozik a szervó és ez a terhelés okozza a kormány mozdulatok közben az ingadozást,de az elektronika némi késéssel követi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!